Εξειδίκευσαν τα μέτρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ! Εκεί θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι, ΕΚΕΙ ΟΧΙ!








Εξήγησαν τα νέα χουντόμετρα!


O υπουργός Θάνος Πλεύρης εξειδίκευσε τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πώς διαμορφώνονται από την Δευτέρα οι κανόνες περιορισμού της ελευθερίας και πρόσβασης σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.




ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΕΦΕΡΕ:


– Η οικονομία μας και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν
– Εχουμε κάνει όλες τις ενέργειες για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ
– Στοχευμένα μέτρα που δεν στοχεύουν στους εμβολιασμένους, αλλά στους ανεμβολίαστους

– Στο ΕΣΥ έχουν υπερ-διπλασιαστεί οι ΜΕΘ. Το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά αντέχει
– Υπάρχει συμφωνία με ιδιωτικό τομέα και στην Αττική, όταν χρειαστεί, να έχουμε κλίνες.
– Ενεργοποιήθηκε το πρωί το μέτρο της επίταξης ιδιωτών γιατρών. Αν χρειαστεί, θα επεκταθεί αυτό το μέτρο



ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ


Οι περιορισμοί είναι στοχευμένοι
Σε αυτό το πλαίσιο τα μέτρα διαχωρίζουν τους χώρους σε 3 επίπεδα


Χώροι ανοιχτοί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ
Χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή στους ανεμβολίαστους με εργαστηριακό έλεγχο – Λιανεμπόριο, χώροι εργασίας, ανοιχτοί χώροι εστίασης, εκκλησίες κ.α.
Χώροι διασκέδασης – Κλειστοί χώροι: Η πρόσβαση θα είναι μόνο για εμβολιασμένους – Χώροι εστίασης κλπ(μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμούς)


Για τους ανηλίκους, η είσοδος στους κλειστούς χώρους self test
Για την τρίτη δόση, από 13/12 οι άνω των 60 θα ανανεώνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με την τρίτη δόση



Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε:




Στους εσωτερικούς χώρους εστίασης μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες τους τελευταίους 6 μήνες
Στους εξωτερικούς χώρους εστίασης και ανεμβολίαστοι με διαγνωστικό έλεγχο
Στα σούπερ μάρκετ 1 άτομο ανά 9 τ.μ.
Ανοιχτά τα καταστήματα λιανεμπορίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές



ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων, με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός 2,5 ωρών να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους. Ειδικότερα το κυλιόμενο ωράριο θα ξεκινήσει στις 07.00 μεχρι τις 09.30.

Εφαρμόζεται, δηλαδή, προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία σε 5 κύματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Για παράδειγμα κι εφόσον σε μια επιχείρηση το 8ωρο ξεκινά στις 07:00 το πρωί θα τελειώνει στις 17:00 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει πιάνουν δουλειά ανά κύματα ως εξής:

Εναλλακτικά μπορούν να πιάνουν δουλειά ανά κύματα ως εξής:


Το πρωτο κύμα στις 07:00 π.μ.
Το δεύτερο κυμα στις 07:30π.μ.
Το τρίτο κύμα στις 08:00 π.μ.
Το τεταρτο κύμα στις 08:30 π.μ.
Το πέμπτο κύμα στις 09.00 π.μ.



Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σχολούν σε κύματα ως εξής:


Το πρώτο κύμα στις 15:00 μ.μ.
Το δεύτερο κύμα στις 15:30 μ.μ.
Το τρίτο κύμα στις 16:00 μ.μ.
Το τέταρτο τις κύμα στις 16:30 μ.μ.
Το πέμπτο κύμα στις 17.00 μ.μ.




ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ, οι κανόνες δημόσιας υγείας και πρόσβασης σε συγκεκριμένες δραστηριότητες διαμορφώνονται ως εξής, από τη Δευτέρα 22/11:



Στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.

Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. 'Αρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.

Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι από τις 13/12 αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.



ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα.

«Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν. Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», σχολίασε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.
Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

«Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

«Θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου», σχολίασε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης. Το εν λόγω μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από τις 13 Δεκεμβρίου.
Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν "κορόιδα" και "έξυπνοι" σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

«Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή», είπε ο κ. Μητσοτάκης.



ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΧΙ – ΠΙΝΑΚΑΣ



from Ξυπνήστε ρε https://ift.tt/32iIh0E
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη