Επεισόδια στο Μαρούσι: «Εκτός ελέγχου τα ΜΑΤ, η Αύρα έριχνε νερό στα τυφλά», τι αποκάλυψε ο Γ.Γ. πυροσβεστών (βίντεο)

Επεισόδια στο Μαρούσι: «Εκτός ελέγχου τα ΜΑΤ, η Αύρα έριχνε νερό στα τυφλά», τι αποκάλυψε ο Γ.Γ. πυροσβεστών (βίντεο)

«Πετούσαν χημικά ακόμη και στο εμβολιαστικό κέντρο», κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας συμβασιούχων πυροσβεστών

Ο Γενικός Γραμματέας συμβασιούχων πυροσβεστών, Γεράσιμος Μανίφας, μίλησε για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας πως ενώ όλο το καλοκαίρι έδιναν τεράστια μάχη, «το ευχαριστώ ήταν τα χημικά».

Μιλώντας στο OPEN, περιέγραψε σκηνές που μαρτυρούν ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν «εκτός ελέγχου», καθώς - όπως είπε - πετούσαν χημικά ακόμα και προς το εμβολιαστικό κέντρο, ενώ η αύρα έριχνε νερό τυφλά ακόμα και σε μηχανάκια που περνούσαν από το σημείο.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου του απο κρότου λάμψης που έριξαν τα ΜΑΤ.

Ο κύριος Μανίφας διευκρίνισε, παράλληλα, πως είναι πρόσχημα η δικαιολογία που έδωσε η ΕΛΑΣ ότι τους επιτέθηκαν γιατί έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Κηφισίας. Όπως είπε, και τα δυο ρεύματα έκλεισαν μόνο για 10 - 15 λεπτά όταν η αντιπροσωπεία των 2.000 πυροσβεστών, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός δεν είχε χρόνο ούτε ένα λεπτό για να τους συναντήσει.

«Ο προηγούμενος υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς μας έλεγε ότι μετά την αντιπυρική περίοδο θα έκαναν προσλήψεις πυροσβεστών. Ο σημερινός υπουργός δεν δέχθηκε να μας δει ούτε ένα λεπτό», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3096ypc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη