-->

Ο Διαιτητής – γιατρός από τη Λαμία και ήρωας της ζωής Νώντας Κολορίζος, που νόσησε όταν ήταν παιδί μιλά για τον παιδικό καρκίνο!!!


Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, στις 18:15, μεταδόθηκε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη στον παιδικό καρκίνο και στο μικρό θαύμα που συντελείται στη χώρα μας αναφορικά με την αντιμετώπισή του.

Δείτε την εκπομπή εδώ (Παιδικός καρκίνος - Β' Μέρος).

Τρία στα τέσσερα παιδιά που νοσούν από καρκίνο θεραπεύονται εντελώς, ενώ για τις υπόλοιπες δύσκολες περιπτώσεις, η εξέλιξη της ιατρικής δίνει ίαση στο 75%.  Η κάμερα της ΕΡΤ μπαίνει στην Ογκολογική Μονάδα Πάιδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» και συναντά από κοντά τους γιατρούς που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, όπως ο δρ Ευγένιος Γουσέτης, επικεφαλής του Κέντρου Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας του Νοσοκομείου -όπου τα κύτταρα των μικρών ασθενών «εκπαιδεύονται» για να εξοντώνουν τον καρκίνο- και ο Στέλιος Γραφάκος που έκανε τις πρώτες μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών  τη δεκαετία του ‘90. Παράλληλα, ο διευθυντής του Νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας μιλάει για τη Μονάδα που θεωρείται κέντρο αριστείας και έχει συνεργασία με μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού. Παλαιότερα, η πολιτεία συχνά έπρεπε να πληρώσει 500.000 δολάρια για να σωθεί η ζωή ενός παιδιού με καρκίνο με νοσηλεία στο εξωτερικό. Σήμερα η χώρα μας διαθέτει υποδομή και ιατρικό προσωπικό.


Η ιδρύτρια της Ογκολογικής Μονάδας Μαριάννα Βαρδινογιάννη μιλά για τα 30 χρόνια της «Ελπίδας», ωστόσο, αναφέρεται εκτενώς και στη δική της συναισθηματική αφετηρία που την ώθησε στο εγχείρημα. Ο κοινωνικός λειτουργός του ξενώνα της Ελπίδας, Δημήτρης Νάνης εξιστορεί περιστατικά για τα παιδιά και τους γονείς από την επαρχία που βρίσκουν φιλόξενη στέγη εκεί, ενώ η Μαρία Τρυφωνίδου, που έχασε το δικό της παιδί από καρκίνο περιγράφει το έργο της «Φλόγας», η οποία βρίσκεται, εδώ και πολλά χρόνια, κοντά σε οικογένειες παιδιών που πάσχουν από καρκίνο προσφέροντας στέγη, ηθική και υλική στήριξη. Στην έδρα της «Φλόγας» συναντάμε και γονείς παιδιών που νοσηλεύονται σήμερα στη Μονάδα.

Η Ρέα Βιτάλη μιλάει ( στο Παιδικός καρκίνος – Β’ Μέρος) με έναν σημερινό φοιτητή Ιατρικής, τον Επαμεινώνδα Κολορίζο που νόσησε όταν ήταν παιδί και σήμερα απολαμβάνει μια κανονική ζωή.

Στο προηγούμενο επεισόδιο, η δημοσιογράφος φιλοξένησε τον Ηλία Μαγκλίνη και την Ελισάβετ Πανταζή, που διηγήθηκαν την ιστορία της κόρης τους Ερατούς, η οποία προσβλήθηκε από καρκίνο το 2020 και σήμερα οι γιατροί αισιοδοξούν για την πλήρη ίασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->