ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ! Ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών που επανεμφανίστηκε και μεταδίδεται και στον άνθρωπο...



Η γρίπη των πτηνών έκανε την εμφάνισή της ξανά, σε Ευρώπη και Ασία, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων. 

Συγκεκριμένα, συναγερμός έχει σημάνει σε Ευρώπη και Ασία για την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών, αφού ο ιός μεταδίδεται και στον άνθρωπο.

Φόβοι μετάδοσης της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η εξάπλωση της παθογονικότητας της γρίπης των πτηνών έχει θέσει την πτηνοτροφία σε επιφυλακή, καθώς προηγούμενα κρούσματα οδήγησαν στη θανάτωση δεκάδων εκατομμυρίων πτηνών.

Μέχρι στιγμής, η Κίνα έχει αναφέρει 21 ανθρώπινες μολύνσεις με τον υπότυπο H5N6 της γρίπης των πτηνών, περισσότερες από ό,τι ανέφερε συνολικά το 2020.

Η Νότια Κορέα ανέφερε ξέσπασμα της γρίπης σε μια φάρμα περίπου 770.000 πουλερικών στο Chungcheongbuk-do, ανέφερε ο OIE τη Δευτέρα, επικαλούμενος έκθεση των αρχών της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα όλα τα ζώα να σφαγιαστούν.

Η Ιαπωνία ανέφερε το πρώτο ξέσπασμα της χειμερινής περιόδου του 2021, σε πτηνοτροφείο στα βορειοανατολικά της χώρας, όπως έκανε γνωστό ο OIE, επιβεβαιώνοντας δήλωση την περασμένη εβδομάδα του υπουργείου Γεωργίας της Ιαπωνίας. Ο υπότυπος σε αυτό το ξέσπασμα ήταν H5N8.

Σε επιφυλακή η Ευρώπη για τη γρίπη των πτηνών
Στην Ευρώπη, η Νορβηγία ανέφερε ένα ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών H5N1 στην περιοχή Rogaland σε ένα σμήνος 7.000 πτηνών, ανέφερε ο OIE.

Η βελγική κυβέρνηση έθεσε τη χώρα σε αυξημένο κίνδυνο για τη γρίπη των πτηνών, διατάσσοντας τους ιδιοκτήτες να κρατούν τα πουλερικά σε κλειστούς χώρους. Η απόφαση λήφθηκε καθώς εντοπίστηκε μια εξαιρετικά παθογόνος παραλλαγή της γρίπης των πτηνών σε μια αγριόχηνα κοντά στην Αμβέρσα.

Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στη Γαλλία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στη Δανία, πριν από λίγες ημέρες, αλλά και στην Ολλανδία, τον Οκτώβριο.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν τραβήξει την προσοχή των επιδημιολόγων, διότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο, αλλά όχι μέσω της κατανάλωσης πουλερικών.

Ξεσπάσματα της γρίπης σημειώνονται γενικά το φθινόπωρο και εξαπλώνονται από αποδημητικά άγρια ​​πτηνά.


from PRESS-GR https://ift.tt/3qS7l8S
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη