Φωτιά: Δύσκολη νύχτα για την Τήνο - Φτάνουν ενισχύσεις στο νησί της Παναγίας

Φωτιά: Δύσκολη νύχτα για την Τήνο - Φτάνουν ενισχύσεις στο νησί της Παναγίας

Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για την Τήνο, καθώς η φωτιά που καίει από νωρίς το απόγευμα ανάμεσα μαίνεται σχεδόν ανεξέλεγκτη

Αυτή την ώρα στο νησία της Παναγίας μεταβαίνουν ενισχύεσι από την Αθήνα, την Άνδρο και τη Σύρο με τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη ανάμεσα στους οικισμούς Λυχνάφτια και Αγίας Βαρβάρας

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τέτοιας έκτασης, ώστε μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι των δύο οικισμών.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι κάτοικοι του οικισμού Φέρο Χωριό σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Σύρο.

Πολύ ισχυροί και οι άνεμοι

Δυστυχώς οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα cyclades24 αποτελούν βασικό εμπόδιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, να περιορίσει το μέτωπο της πυρκαγιάς.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1462098461764034563?s=20}

Στην περιοχή επιχειρούν 5 οχήματα με 10 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου, ιδιωτικά μηχανήματα έργου και αρκετοί εθελοντές.

{https://ift.tt/3nD5KC4}

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση και η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη για το νησί της Παναγίας.

{https://ift.tt/3nCUCoK}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qQErpM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη