Ιστορική νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα - «Πάτησε» τον Άρη με 5-0 μέσα στο σπίτι του

Ιστορική νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα - «Πάτησε» τον Άρη με 5-0 μέσα στο σπίτι του

Φοβερός και τρομερός ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τη νίκη της αγωνιστικής στο «Κλεάνθης Βικελίδης, επικρατώντας με 5-0 επί του Άρη για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Οι Γιαν-Μαρκ Σνάιντερ (5'), Νικολάε Μιλιντσεάνου (35'), Χουάν Χοσέ Περέα (54'), Ροντρίγκο Εραμούσπε (71'πεν.) και Αχμάντ Μέντες Μορέιρα (85') πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά που έκανε το 2/2 στη Θεσσαλονίκη, πετυχαίνοντας, παράλληλα, μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία της.
Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανοίγοντας από πολύ νωρίς το σκορ με κεφαλιά-ψαράκι του Σνάιντερ, έπειτα από σέντρα του Μανώλη Σάλιακα.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, κλείνοντας τον ΠΑΣ στα καρέ του. Το δυνατό φάουλ του Κρίστιαν Γκάνεα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιούρι Λοντίγκιν στο 15' ενώ ένα λεπτό μετά ο Μάρβιν Πίρσμαν πρόλαβε με υπερένταση τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο Λοντίγκιν είχε καλή θέση για να σταματήσει και το δεξί σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο ημίωρο και στο 35' ήρθε το δεύτερο "χτύπημα" από τους παίκτες του Μεταξά: κάθετη πάσα του Πίρσμαν στον Μιλιντσεάνου που πλάσαρε με το αριστερό τον εξερχόμενο Κουέστα για το 0-2.

Σαν... τρίτο γκολ πανηγύρισε ο Εραμούσπε το τάκλιν στον Γκάμα στο 37' ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ματέο Γκαρσία αστόχησε από πλάγια θέση, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Δεν άλλαξε τίποτε στο β ΄μέρος

Ίδιο κι απαράλλαχτο το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς γύριζαν την μπάλα έξω από την περιοχή του Λοντίγκιν κι ο ΠΑΣ έβρισκε δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 54', με τον Περέα να "κρεμάει" τον Κουέστα όντας αποδεκτής ωραίας μπαλιάς - και πάλι - του Πίρσμαν.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Καμαρά και στο 70', έπειτα από τη χρήση του VAR, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μπαντού Εντιαγέ.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Εραμούσπε για το 0-4. Το... τελειωτικό χτύπημα στους γηπεδούχους έδωσε με "ξερό" αριστερό σουτ ο Μορέιρα στο 85', προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών του Άρη.

Το 0-5 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κερδίζει για δεύτερη φορά για την πρώτη κατηγορία στο Χαριλάου και να σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάκιτς (46' Σάσα), Εντιαγέ (82' Ματίγια), Τζέγκο (58' Μάνος), Γκάμα, Ιτούρμπε (46' Μαντσίνι), Γκαρσία, Καμαρά (82' Λόπεθ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Κάργας (81' Παντελάκης), Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος (82' Λιάσος), Γκαρντάβσκι (81' Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου (63' Μορέιρα).

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DDIdX8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη