-->

Εξαδάκτυλος: Προσπαθούμε να αποφύγουμε την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Εξαδάκτυλος: Προσπαθούμε να αποφύγουμε την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

«Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα, τα νοσοκομεία να δίνουν καθημερινή «μάχη» ώστε να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος έκανε λόγο για «προσπάθεια αποφυγής της επιστράτευσης για τους ιδιώτες γιατρούς».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας περιστατικό πατέρα στρατιωτικού γιατρού ο οποίος είναι αρνητής μάσκας και δε στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο, είπε ότι «οι στρατιωτικοί γιατροί είναι μαζί με τους υγειονομικούς και υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο. Οι γιατροί είναι γιατροί όπου και αν εργάζονται. Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους γιατρούς και σε όσους εργάζονται σε χώρους που παρέχουν υπηρεσίες υγείας υπάρχει για την προστασία των ασθενών τους».

Από κει και πέρα, μιλώντας για τις συζητήσεις περί επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, για την οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι θα ξεκινήσει σήμερα, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «ίσως κληθούν, οι συζητήσεις που έχουμε με το υπουργείο δε λένε ότι θα υπάρξει κάποια ενέργεια σήμερα, προσπαθούμε να το αποφύγουμε».

«Οι ανάγκες δεν είναι σταθερές. Είναι ποιοτικές και όχι ποσοτικές, αλλά και μεταβαλλόμενες. Πρέπει να περιμένουμε τρεις ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστεί να γίνει η επιστράτευση. Την Κυριακή, είχαμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κι έτσι οι ανάγκες μειώθηκαν. Αν έρθουν τώρα τρεις άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν σε ΜΕΘ, «αξίζουν» σαν 15 άλλους ανθρώπους με ειδικότητα. Τους βρίσκουμε σταδιακά αυτούς τους ανθρώπους και για αυτό λέμε ότι χρειάζεται υπομονή για λίγες ημέρες. Καθημερινά προσθέτουμε στελέχη υψηλής επιστημονικής αξίας στο σύστημα από την Πέμπτη», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον επόπτη υγείας και τις συμβουλές του στην 50χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέληξε λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι «ο επόπτης υγείας είναι διοικητική θέση, δεν είναι γιατρός. Πολλές φορές οι ασθενείς επιλέγουν να ακούσουν τις συμβουλές που τους αρέσουν. Αυτές οι συμπεριφορές "μαζεύονται" με δύο τρόπους: Πρώτον αγνοώντας τις, κάτι που δεν μπορεί να γίνει πλέον, και δεύτερον με την επέκταση του ιού με όλα τα κακά επακόλουθα που έχει».

Στη συνέχεια, ο κ. Εξαδάκτυλος περιέγραψε τι ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί και νοσούν βαριά ή χάνουν τη ζωή τους.

«Από όλους όσους εμβολιαζόμαστε ένα ποσοστό δεν αποκτά άμυνα. Στους 20 που εμβολιάζονται, ο ένας ή οι δύο ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα. Αυτοί όταν εκτεθούν στον ιό είναι ουσιαστικά ανεμβολίαστοι. Για αυτό λέγαμε ότι πρέπει να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Υπάρχουν και οργανισμοί που ακόμα και με την 3η δόση δε θα αποκτήσουν άμυνα. Μπορεί κάποιος να κάνει εξέταση για να δει ποια είναι η άμυνά του, αλλά δεν είναι ακριβές το αποτέλεσμα πάντα, για αυτό δεν το συστήνουμε. Για το τείχος ανοσίας, δεν αρκεί να χτιστεί σε βάθος χρόνου. Το 85% πρέπει να το πιάσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα για να είναι ισχυρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, χαρακτήρισε «αναγκαίο» τον εμβολιασμό και με την 3η δόση για τους άνω των 65 ετών, ενώ σχετικά με το αν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους είπε ότι «χρειάζεται να κάνουμε προσπάθεια να περιορίσουμε την κυκλοφορία του ιού. Δε θα ήταν κακή ιδέα να επιβληθούν περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίστους».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/323Fdp5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->