Πάτρα: Ανήλικη κακοποιήθηκε σε ίδρυμα επειδή ζήτησε ένα αβγό

Πηγή: Pexels

Θύμα σωματικής κακοποίησης έπεσε 16χρονη μαθήτρια που φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων από εργαζόμενο ιδρύματος

Μία σοβαρή υπόθεση κακοποίησης 16χρονου κοριτσιού έλαβε χώρα στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το pelop.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η τρόφιμη του Κέντρου ζήτησε να φάει κάτι άλλο και συγκεκριμένα ένα αβγό, διότι δεν της άρεσε το φαγητό που είχε σερβιριστεί.

Tότε εργαζόμενος του ιδρύματος όχι μόνο της επιτέθηκε φραστικά, αλλά προχώρησε και σε χτυπήματα στα πόδια και στο πρόσωπο. Μάλιστα το χτύπημα στο πρόσωπο ήταν τόσο σφοδρό που οδήγησε στον τραυματισμό του κοριτσιού που ακολουθεί μια θεραπεία με σιδεράκια.

Του συμβάντος επιλήφθηκε άμεσα η διοίκηση του ιδρύματος λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του παιδιού, ενώ όπως περιέγραψε στο pelop, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος, «το θετικό είναι ότι έδρασαν άμεσα οι άλλοι εργαζόμενοι μπήκαν στη μέση και απομάκρυναν το παιδί».

«Παράλληλα με ενημέρωσαν αμέσως για το συμβάν κι έτσι προχώρησα στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων με πρώτη μέριμνα βέβαια τη φροντίδα του παιδιού», σημείωσε.

«Αφού φροντίσαμε να παρασχεθεί κάθε βοήθεια στο παιδί συγκάλεσα έκτακτο ΔΣ και ομόφωνα αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Την ίδια μέρα πήγαμε στο Β' Αστυνομικό Τμήμα, διότι έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, και καταγγείλαμε το περιστατικό. Ακολούθως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του εργαζομένου. Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν διότι είχε κρυφτεί. Ακολούθως συντάχτηκε δικογραφία και εστάλη στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω».

Σε αργία ενός μήνα ο εργαζόμενος

Σημειώνεται πως το ΔΣ του Ιδρύματος προχώρησε στην εφαρμογή όλων των μέτρων που προβλέπει ο υπηρεσιακός κώδικας.

«Από προχθές ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αργία ενός μηνός. Παράλληλα τον παραπέμψαμε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου το οποίο θα πρέπει πριν λήξει ο ένας μήνας της αργίας που του έχουμε επιβάλλει να μας κοινοποιήσει την απόφασή του. Μάλιστα για να μην χαθεί χρόνος φρόντισα να στείλω το έγγραφο της παραπομπής στο Υπουργείο με δικαστικό επιμελητή. Φυσικά πέραν των διοικητικών πράξεων η δικηγόρος του Ιδρύματος προχωράει το νομικό σκέλος. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου», τόνισε ο κ. Σταθακόπουλος.



from Όλες οι ειδήσεις - | Ειδήσεις https://ift.tt/3xfTUkj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη