Η παράξενη «τσάντα» των αρχαίων Θεών

Από το Σούμερ (Σουμερία) μέχρι τη Μεσοαμερική, οι αρχαίοι πολιτισμοί που χωρίζονταν μεταξύ τους με απόσταση πάνω από 12.700 χιλιόμετρα φέρουν ένα περίεργο σύμβολο που ονομάστηκε το μυστηριώδες πορτοφόλι των θεών.

Βρίσκεται σε Σουμεριανά γλυπτά και ανάγλυφα από το 6.000 π.Χ. (το μετέφεραν οι Ανουνάκι), και στο ναό Göbekli Tepe από το 1000 π.Χ. Το φέρουν μεσοαμερικανοί (Ολμέκοι, Τολτέκοι, Αζτέκοι) και Αυστραλοί θεοί. Σύμφωνα με τη συμβολολογία του, μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα παγκόσμιο πρότυπο μέτρο βάρους ή ένα κομμάτι εξελιγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από εξωγήινους θεούς.

Οι Σουμέριοι ξεκίνησαν τον πολιτισμό τους περίπου το 4.500 π.Χ. Απεικόνισαν τους Anunnaki με περίεργα αντικείμενα όπως ένα κουκουνάρι, ένα «ρολόι χειρός» και μια περίεργη τσάντα. Αρκετά εικονογραφήματα απεικονίζουν μια φτερωτή θεότητα που κρατά ένα κουκουνάρι και το θεϊκό πορτοφόλι.

Άλλες αναπαραστάσεις περιλαμβάνουν τον Adapa, τον Dagon ή τον θεό των ψαριών Oannes που το κρατά. Αυτή η υδρόβια θεότητα δημιούργησε πολιτισμούς σύμφωνα με τη μυθολογία της Μεσοποταμίας. Γλυπτά από μεσοαμερικανικούς πολιτισμούς δείχνουν το ίδιο αντικείμενο.

Οι Ολμέκοι στη Λα Βέντα στο Μεξικό είναι το πιο διάσημο παράδειγμα της Μεσοαμερικής. Η θεότητα Anunnaki Quetzalcoatl απεικονίζεται σε πέτρα με τον ίδιο ασκό των θεών. Χρονολογείται από το 1750 π.Χ.

Ατλάντες της Τούλα και του Γκεμπεκλί Τεπέ

Τα τεράστια γλυπτά των Τολτέκων της Ατλαντίδας της Τούλα είναι ένα άλλο αξιοσημείωτο παράδειγμα (στην Τούλα του Μεξικού). Συμβολίζουν το Quetzalcóatl και χρησιμοποιούν ένα περίεργο όπλο που ονομάζεται άτλαντας ή βέλος.

Βρέθηκε και στο Göbekli Tepe στην Τουρκία. Ανήκει στη 10η χιλιετία π.Χ., και πιστεύεται ότι είναι το παλαιότερο γνωστό. Το αντικείμενο βρίσκεται στον Πυλώνα 43, σε ένα ανάγλυφο με φίδια και πουλιά.

Εκτός από τους ιθαγενείς της Αμερικής που ζωγράφισαν αυτήν την τσάντα των θεών σε βραχογραφήματα του Κόσο, το ζωγράφισαν και οι αρχαίοι Αυστραλιανοί πολιτισμοί επίσης. Υπάρχει επίσης και το ankh, ή αιγυπτιακός σταυρός, που είναι μια παρόμοια "συσκευή" και ανήκει στην Αρχαία Αίγυπτο.

Είναι αυτό ένα "τυπικό σύμβολο βάρους;"

Σύμφωνα με το Ice Age Language: και τις εκτιμήσεις των Δρ. Robert Duncan-Enzmann και Jay R. Snyder, η πινακίδα στην τσάντα έχει ένα τυπικό βάρος. Αυτό το «τυπικό βάρος» αντιπροσωπεύει ένα «βάρος εξουσίας» ή «βάρος δύναμης» που κατείχαν οι βασιλιάδες Ανουνάκι ή Σουμέριοι (αρχές με εξουσία).

Άλλες θεωρίες μιλούν για τσάντες εξοπλισμού κοσμοναυτών, καθώς είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα, και οι αρχαίοι θεοί ήταν ουράνιοι επισκέπτες.

Αλλά γιατί οι αρχαίοι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έφεραν το ίδιο σύμβολο; Αυτοί οι παλιοί θεοί του Μεξικού, της Γουατεμάλας, της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας ήταν οι Ανουνάκι;



from Αρχαία Ελληνικά https://ift.tt/3C58Jao
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη