Εντυπωσιακές εικόνες από τις κοινές ασκήσεις Ελλάδα, Κύπρου, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Εντυπωσιακές εικόνες από τις κοινές ασκήσεις Ελλάδα, Κύπρου, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συνεκπαίδευση πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή της Κρήτης.

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και κατά την σύζευξη των συμμετεχουσών αεροναυτικών δυνάμεων στην Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ – 11», διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της νήσου Κρήτης συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise), με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου.

Ειδικότερα, από την Ελλάδα συμμετείχαν η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η Κανονιοφόρος ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων ΜΠΛΕΣΣΑΣ και Ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, από την Αίγυπτο η Φ/Γ BERNEES, το Ελικοπτεροφόρο – Αμφίβιο Αποβατικό GAMAL ABDEL NASSER, η Κορβέτα PORTSAID, τα ΤΠΚ ENS FOUAD ZEKRY και ABU BAKR ALSEDDEQ, και από την Κύπρο το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

askisi kriti1

Κατά την διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί και γυμνάσια προστασίας πλατφόρμας εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Επίσης, κατά τη συνεκπαίδευση εκτελέστηκαν γυμνάσια Αντιαεροπορικού Πολέμου (Air Defence Exercise – ADEX) με συμμετοχή τεσσάρων Αεροσκαφών, 2 από την Ελλάδα και 2 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

askisi1

aeroskafos1

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και στην βέλτιστη προετοιμασία τους για την Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 11».

{https://www.youtube.com/watch?v=oe4JpfSz2SA}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CmoBp5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη