Παράθυρο για rapid test σε σούπερ μάρκετ αλλά όχι διπλή μάσκα

Παράθυρο για rapid test σε σούπερ μάρκετ αλλά όχι διπλή μάσκα

Παράθυρο για rapid test σε ανεμβολίαστους για την είσοδό τους σε σούπερ μάρκετ άφησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζεται η χρήση διπλής μάσκας, ανέφερε ότι «δεν έχει κανένα νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα, εκτός αν είναι υφασμάτινη. Αν θέλουμε μεγαλύτερη προστασία, πρέπει να φοράμε μάσκα FFP2».

Σε ό,τι αφορά στα rapid test για την προσέλευση στα σούπερ μάρκετ, τόνισε ότι «είναι ένα μέτρο που μπορεί να συζητηθεί, αλλά μέχρι τώρα η επιδημιολογική επιτήρηση δεν έχει δείξει ότι η επιμόλυνση γίνεται μέσα στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε χώρους που δεν τηρούνται μέτρα, σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο, πάρτι, γάμους κλπ». 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/30zRa5h
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη