Στυλίδα: Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για την ανάπλαση του λιμένα

Ο Δήμος Στυλίδας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους δημότες ότι εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για την ανάπλαση του Λιμένα της Στυλίδας και ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια η οποία συνάντησε μέχρι σήμερα πολλά εμπόδια. 

Σήμερα, η αναβάθμιση και η ανάπλαση του Λιμένα της Στυλίδας είναι ένα βήμα πριν την υλοποίησή της. Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, του διαύλου, η επέκταση προβλήτα και κρηπιδωμάτων είναι πλέον γεγονός. 

Οι συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της με τη συνεργασία και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού μας έδωσαν την πολυπόθητη έγκριση και κατ’ επέκταση την ολοκλήρωση της μελέτης.  

Το επόμενο βήμα είναι η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα επιφέρει ανάπτυξη, σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητα κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών, αλλά κυρίως την αναβάθμιση του Λιμένα της Στυλίδας σε σύγχρονο Λιμένα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.  

Να σημειωθεί ότι η εκπόνηση της μελέτης εκβάθυνσης -επέκτασης και εν γένει ανάπλασης του Λιμένα Στυλίδας ξεκίνησε στις 21-01-2008 και χρηματοδοτήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φθιώτιδας. Η αδράνεια των φορέων και οι μεγάλες καθυστερήσεις των εγκρίσεων δημιούργησαν αρκετά προβλήματα διαχείρισης της σύμβασης της μελέτης μέχρι σήμερα. 

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ακόμη μία φορά και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας. 

Πιστεύουμε ότι η ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης της χερσαίας και λιμενικής ζώνης με τις επιμέρους επεμβάσεις, αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα για το Δήμο Στυλίδας και για την ευρύτερη περιοχή. Η αναβάθμιση του λιμένα με την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, θα ενισχύσει το αξιόπλοο και τη λιμενική δραστηριότητα της περιοχής, με τεράστια αντισταθμιστικά οφέλη.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη