Χάος στις Βρυξέλλες: Βίαια επεισόδια για τα περιοριστικά μέτρα εις βάρος των ανεμβολίαστων (βίντεο)

πηγή: Twitter

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία αλλά και την εφαρμογή του υγειονομικού πιστοποιητικού «Covid Safe Ticket» 

Σκηνές χάους σημειώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά των υγειονομικών μέτρων, στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 35.000 διαδηλωτές.

Η διαδήλωση, που ονομάστηκε «Μαζί για την ελευθερία», ξεκίνησε γύρω στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στον σταθμό Bruxelles-Nord, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν τα περιοριστικά μέτρα, την εφαρμογή του υγειονομικού πιστοποιητικού «Covid Safe Ticket», αλλά και την απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους σε μέρη όπως εστιατόρια και μπαρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν κατά της αστυνομίας, η οποία απάντησε με κανόνια νερού και δακρυγόνα.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν, μεταξύ άλλων, πολλά αστυνομικά οχήματα να βανδαλίζονται.

 

Η διαδήλωση υπόκειται στην έγκριση του δήμου των Βρυξελλών και καθορίστηκε μια διαδρομή στη «rue de la Loi», στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες. Στον τερματισμό είχε στηθεί εξέδρα για να γίνουν ομιλίες.

«Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν ήταν μια διαρθρωτική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», τονίζουν οι διοργανωτές στη δήλωσή τους. Το σύνθημα αυτής της κινητοποίησης είναι "Φτάνει!"».



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/3CDjaly
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη