Στις καλένδες ρίχνει το κοινωνικό μέρισμα και ο Σκυλακάκης

Στις καλένδες ρίχνει το κοινωνικό μέρισμα και ο Σκυλακάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως το έλλειμμα επιτρέπει τη λήψη αποκλειστικά μέτρων ανάγκης 

Το σενάριο για κοινωνικό μέρισμα απομακρύνουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε σήμερα πως με την τρέχουμε εικόνα των δημόσιων οικονομικών δεν μπορούν παρά να ληφθούν μόνο τα αναγκαία μέτρα. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θόδωρος Σκυλακάκης επανέλαβε πως για την ενεργειακή κρίση έχουν ληφθεί μέτρα για το 2021 και το 2022, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «θα δούμε αν θα χρειαστεί κάτι ακόμη. Αν απαιτηθεί, θα αφορά το ίδιο μείγμα μέτρων».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, απέκλεισε εν πολλοίς πρόσθετα βοηθήματα τις προσεχείς εβδομάδες στους υγειονομικούς ή σε συνταξιούχους, καθώς όπως επισήμανε με έλλειμμα κοντά στο 10% «δεν μπορεί παρά να γίνουν μόνο τα απαραίτητα, μόνο κινήσεις ανάγκης μπορούμε να κάνουμε, μόνο μέτρα ανάγκης μπορούμε να πάρουμε».

Πρόσθεσε, παράλληλα, πως υπάρχουν μια σειρά μέτρων για το 2022, όπως η άρση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για τα οποία «στόχος μας είναι να μπορούν να επεκταθούν από το 2023, αλλά πρέπει να βρεθεί και ο δημοσιονομικός χώρος, κάτι που είναι συνάρτηση της ανάπτυξης».

Συνάρτηση του ΑΕΠ η αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε ό,τι αφορά τη αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως «η δέσμευση για διπλάσια αύξηση αφορά το ΑΕΠ».

Αν έχει μειωθεί σημαντικά, δεν μπορείς να δώσεις διπλάσια αύξηση. Πρέπει να αυξηθεί από το προηγούμενο επίπεδο, για να δώσεις. Ότι λες, θέλει μια στοιχειώδη λογική και ερμηνεία. Αν πέσει το ΑΕΠ 30% και αυξηθεί 10% μετά, σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί διπλάσια αύξηση;

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός, τέλος, απέφυγε να αναφέρει το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού.



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/32nUcdB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη