-->

Με τον πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε ο δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος

Δείτε όσα ανέφερε ο δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος:

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Τζέφρι Πάιατ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  είχαμε  τη χαρά να τον ξεναγήσουμε στην ιστορική περιοχή των Θερμοπυλών  και στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών του Δήμου μας.

Είχαμε την ευκαιρία να θυμίσου με στον Αμερικανό πρέσβη ότι, στις Θερμοπύλες,  χρωστάμε όλοι μας, χρωστάει η παγκόσμια ιστορία και  η παγκόσμια κοινότητα.

Οι Θερμοπύλες είναι  ένα φωτεινό σταυροδρόμι Ηπείρων και Πολιτισμών.

Εδώ και  2500 χρόνια φωτίζουν και επηρεάζουν την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ιστορία.

Για εμάς βέβαια, που έχουμε το μεγάλο προνόμιο να κατοικούμε σε αυτήν τη γωνιά της Ευρώπης, ο Λεωνίδας και η μεγάλη θυσία στις Θερμοπύλες για ένα υπέρτατο αγαθό, αποτελούν κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

‘Οραμά μας είναι η ανάδειξη του χώρου συνολικότερα με την ίδρυση και λειτουργία ενός θεματικού πάρκου, αντάξιου της εμβέλειας  των Θερμοπυλών, μαζί με την ταυτόχρονη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Όμως, η ανάδειξη των Θερμοπυλών δεν είναι μόνο δικό μας χρέος, είναι και παγκόσμιο χρέος.  

Στην εκπλήρωση αυτού του χρέους, αναγκαία είναι η συμβολή όλων και  σ’ αυτό, με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση, βρήκαμε συμπαραστάτη και τον Αμερικανό πρέσβη.




















Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->