Δραματική η κατάσταση στη Ρουμανία, κλίνες ούτε για δείγμα: Ασθενείς με κορονοϊό «νοσηλεύονται» με οξυγόνο σε αυτοκίνητα (βίντεο)

Δραματική η κατάσταση στη Ρουμανία, κλίνες ούτε για δείγμα: Ασθενείς με κορονοϊό «νοσηλεύονται» με οξυγόνο σε αυτοκίνητα (βίντεο)

Η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ στην εμβολιαστική κάλυψη, ενώ καταγράφει 500 θανάτους την ημέρα.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Ρουμανία, με την πανδημία του κορονοϊού να έχει προκαλέσει τέτοιες ελλείψεις σε νοσοκομειακές κλίνες, που ασθενείς καταλήγουν να νοσηλεύονται σε ΙΧ αυτοκίνητα, με φιάλες οξυγόνου στα πάρκινγκ των νοσοκομείων.

Ο κορονοϊός χτυπά ανελέητα τη χώρα, η οποία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πάνω μόνο από τη Βουλγαρία με μόλις το 36,5% να έχει σηκώσει μανίκι), αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς (500) καθημερινά, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς και το ήδη προβληματικό -αλλά και με ελλείψεις, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υποδομές- σύστημα Υγείας δέχεται τρομερή πίεση.

Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι οι εικόνες από την πόλη Μπουζάου, βόρεια του Βουκουρεστίου στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας, όπου ελλείψει άδειων κλινών, οι ασθενείς λαμβάνουν οξυγόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ νοσοκομείων. Την ίδια ώρα, το προαύλιο του νοσοκομείου είναι γεμάτο ασθενοφόρα, ενώ οι ασθενείς φθάνουν κατά δεκάδες με λεωφορεία!

Τα νούμερα στις ΜΕΘ σπάνε κάθε ρεκόρ, με τους ασθενείς να ξεπερνούν τους 1.800, σε μια χώρα όπου οι εμβολιασμοί των ενηλίκων δεν ξεπερνούν το 37%.

Όπως αναφέρει ο Rodica Cerneci, βοηθός επικεφαλής υπηρεσίας ασθενοφόρων της κομητείας Buzau:

«Η υπηρεσία ασθενοφόρων Buzau έχει 11 ασθενοφόρα με ασθενείς, που περιμένουν έξω από το νοσοκομείο. Οι γιατροί κάνουν τεράστιες προσπάθειες. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 150 κλήσεις, οι περισσότερες για τεστ κορονοϊού».

{https://youtu.be/RNN2FwQgHz8}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/31uZR14
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη