-->

Τρίτη δόση για όλους: Πως θα κλείσετε ραντεβού στο emvolio.gov.gr, η μεγάλη αλλαγή στην πλατφόρμα

Τρίτη δόση για όλους: Πως θα κλείσετε ραντεβού στο emvolio.gov.gr, η μεγάλη αλλαγή στην πλατφόρμα

Εκτός από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους γνωστοποιήθηκε ότι την προσεχή Παρασκευή (5/11) ανοίγει και η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Από αυτην την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα προκειμένου να μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό όλοι οι ενήλικοι από 18 ετών και άνω.

Όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση όπως είπε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση, διότι τους θωρακίζει, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει περάσει εξάμηνο. Άρα πάρα πολύ μεγάλης σημασίας είναι να προστρέξουμε να κάνουμε την τρίτη δόση όσοι έχουμε συμπληρώσει τους 6 μήνες», συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός επεσήμανε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι. «Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και οι αριθμοί. Πάνω από το 85% και προς το 90% των συμπολιτών μας στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ και συνολικά σε όλους τους δείκτες της βαριάς νοσηλείας, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν πολύ περισσότερο», υπογράμμισε.

Η συγκεκριμένη οδηγία αφορά όλους όσοι έκαναν εμβόλιο της Moderna, της Pfizer και της AstraZeneca.

emvoliaki1

Αναμνηστική δόση και για τους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson

Για την αναμνηστική δόση όσων έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα θα ανοίξει επίσης την Παρασκευή. Η δεύτερη δόση θα γίνεται δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό είτε με το ίδιο εμβόλιο, είτε με το εμβόλιο Pfizer, ενώ σύντομα θα μπορεί να γίνεται και με το Moderna.

Να σημειωθεί ότι πολίτες θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα στον κατάλληλο χρόνο, δηλαδή μετά την παρέλευση του εξαμήνου ή του διμήνου -στην περίπτωση του εμβολίου της J&J, προκειμένου να κλείνουν το ραντεβού τους. Σε διαφορετική περίπτωση, το σύστημα δεν θα τους επιτρέπει την είσοδο.

Έρχεται «ημερομηνία λήξης» των πιστοποιητικών εμβολιασμού;

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», συμπλήρωσε.

Σημαντική αλλαγή στην πλατφόρμα

Μια μεγάλη αλλαγή στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr παρατηρούν όσοι προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο του κορονοϊού, είτε πρόκειται για την πρώτη, είτε για την τρίτη δόση από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα όσοι κλείσουν ραντεβού, δίπλα στο εμβολιαστικό κέντρο θα αναγράφεται το είδος του εμβολίου που θα διενεργείται.

Τα ποσοστά αποτελεσματικότητας

Ακολουθούν τα ποσοστά ανοσίας που προσφέρει το κάθε εμβόλιο:

- Pfizer/BioNTech: Προσφέρει ανοσία 52% επτά ημέρες μετά την 1η δόση, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 89% ύστερα από μια ακόμη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Pfizer, επτά ημέρες μετά τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 91,3% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και 95,3% έναντι της σοβαρής.

- Moderna: Η αποτελεσματικότητα φθάνει στο 92% 14 ημέρες μετά την 1η δόση, ενώ 14 ημέρες από τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα αγγίζει το 94,1%, ενώ η προστασία έξι (6) μήνες μετά τη 2η δόση ανέρχεται σε 90% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και στο 95% για σοβαρή.

- Johnson & Johnson: Η προστασία αρχίζει μετά από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου COVID-19, μετά τις 28 ημέρες, αγγίζει το 85%. Μετά από 49 ημέρες, το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει σχεδόν πλήρως τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τον κίνδυνο θανάτου.

emvoliaki2

Πως θα κλείσετε το ραντεβού

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση δεν θα δέχεται αιτήσεις απ' όλους. Για να κλείσει κάποιος ραντεβού τρίτης δόσης θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από τη δεύτερη δόση. Η συγκεκριμένη οδηγία αφορά όλους όσοι έκαναν εμβόλιο της Moderna, της Pfizer και της AstraZeneca.

Για να κλείσει κάποιος ραντεβού δεύτερη δόση απο όσους έκαναν Johnson θα πρέπει να έχουν περάσει δυο μήνες από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση θα μπορεί να είναι είτε με το ίδιο εμβόλιο της Johnson & Johnson, είτε με εμβόλιο της Pfizer, ενώ στο άμεσο διάστημα θα γίνεται αναμνηστική δόση και με Moderna.

Σε κάθε περίπτωση για την τρίτη δόση δεν θα έρχονται ειδοποιήσεις στον πολίτη, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να κλείνει το ραντεβού του, είτε μπαίνοντας στην πλατφόρμα, είτε μέσω ΚΕΠ ή στο φαρμακείο.

Πώς γίνεται η διαδικασία στο emvolio.gov.gr

Αρχικά εισέρχεστε στο σύστημα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια καρτέλα με τα στοιχεία επικοινωνίας σας τα οποία μπορείτε – αν θέλετε – να τα αλλάξετε.

Αμέσως μετά θα κλείσετε το ραντεβού και θα εμφανιστούν οι προσφερόμενες ζώνες ώρας μαζί με τη διαθεσιμότητα που υπάρχει – πράσινο για πολλά διαθέσιμα ραντεβού, κίτρινο για αρκετά, πορτοκαλί για λίγα και γκρι για μη διαθέσιμα ραντεβού. Στην πλατφόρμα, ο ενδιαφερόμενος ελέγχει εάν ανήκει στην κατηγορία που εμβολιάζεται την τρέχουσα περίοδο και επιλέγει το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού, με τη χρήση των κωδικών Taxis και του ΑΜΚΑ. Θα λάβει έναν κωδικό (QR code) με τον οποίο θα μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Πώς γίνεται η διαδικασία στα φαρμακεία και τα ΚΕΠ

Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας και πρόχειρο τον ΑΜΚΑ σας. Ο φαρμακοποιός ή ο υπάλληλος των ΚΕΠ θα κλείσουν τα ραντεβού σας ανάλογα με την περιοχή, την ημερομηνία και την ώρα που σας εξυπηρετεί. Στο τέλος της διαδικασίας θα σας εκτυπώνουν τα στοιχεία, μαζί με τον κωδικό εμβολιασμού.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2ZNZptK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->