Σκέψεις για τρίτη δόση νωρίτερα από το εξάμηνο, τι αλλάζει στο emvolio.gov.gr

ΙΝΤΙΜΕ

Σκέψεις για τρίτη δόση και νωρίτερα από το εξάμηνο, ανοίγει η πλατφόρμα και για εκείνους που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα εξάμηνο.

Νωρίτερα φαίνεται πως θα ανοίξει η πλατφόρμα για όσους θέλουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση, ώστε να μπορούν να την προγραμματίσουν ακόμα και αν δεν ήρθε η ώρα να την κάνουν. Έτσι και η διαδικασία θα «τρέξει» και οι ειδικοί θα μπορούν να εκτιμήσουν την τάση για πραγματοποίηση ή όχι της τρίτης δόσης ώστε να προχωρήσουν... αναλόγως.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την στιγμή κάποιος που έχει κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου π.χ τον Ιούλιο, δεν μπορεί να κλείσει το ραντεβού του για τον Ιανουάριο. Αντίθετα πρέπει να περιμένει μέχρι η πλατφόρμα να αντιληφθεί ότι έχουν περάσει οι έξι μήνες από τη δεύτερη δόση και να του δώσει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού για την τρίτη.

Στο τραπέζι να γίνεται και νωρίτερα από το εξάμηνο η τρίτη δόση

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε χθες ότι η πλειονότητα των εμβολιασμένων που βρίσκονται σε ΜΕΘ έχουν περάσει ή είναι κοντά στο να κλείσουν το εξάμηνο εμβολιασμού και γι αυτό δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για την τρίτη δόση ώστε να αρχίσει να χορηγείται νωρίτερα από τους έξι μήνες που είναι η σύσταση σήμερα.

Και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε:«Καλύτερα είναι να γίνει η τρίτη δόση και πριν από τους έξι μήνες, διότι δεν είναι για όλους ίδιος ο βαθμός ανοσίας. Νομίζω και η Κυβέρνηση κινείται σε μια τέτοια κατεύθυνση, να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνεται η τρίτη δόση και περάσει εξάμηνο από την δεύτερη δόση».

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση με Moderna

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση με το εμβόλιο της Moderna, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το σκεύασμα της Moderna είναι εμβόλιο mRNA, δηλαδή ανήκει στην κατηγορία των εμβολίων που χρησιμοποιούνται στην τρίτη δόση, ωστόσο, έλαβε τη σχετική άδεια από τον EMA στα τέλη Οκτωβρίου και γι' αυτό δρομολογείται τώρα.

Επίσης, η δόση που θα χορηγείται θα είναι η μισή από τη δόση που γινόταν στον αρχικό εμβολιασμό.

Τα παραπλανητικά τεστ αντισωμάτων

Το ζήτημα της διενέργειας τεστ αντισωμάτων ως πρόκριμα για το ραντεβού της τρίτης δόσης, έθιξε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, απορρίποντάς το και υπεραμυνόμενη της σημασίας της τρίτης δόσης.

«Τα τεστ αντισωμάτων πολλές φορές παραπλανούν τους εμβολιασμένους που νομίζουν ότι έχουν αντισώματα. Αυτά τα αντισώματα, όμως, δεν αντιστοιχούν στην προστασία που πρέπει να έχουν. Λόγω της μείωσης των αντισωμάτων συστήνεται η τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους, σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα και σε ηλικιωμένους» .



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ws2DiS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη