Μητσοτάκης: Δεν θα ακολουθήσουμε μοντέλο Αυστρίας με lockdown ανεμβολίαστων

(Φωτ.: Intime)

«Αυστηρή αλλά δίκαιη» είναι η πολιτική που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση στο Μεταναστευτικό, όπως διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας με το lockdown στους ανεμβολίαστους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως «τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε αποδεχθεί περισσότερες από 50.000 αιτήσεις ασύλου, ως εκ τούτου κανείς δεν δικαιούται να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ο πρωθυπουργός, που παρεχώρησε συνέντευξη νωρίτερα το πρωί στην εκπομπή «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV, τόνισε παράλληλα ότι «έχω μία υποχρέωση να προστατεύσω τα σύνορα μας».

Κάλεσε την Άγκυρα να τιμήσει το δικό της σκέλος από την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας του 2016. «Καλούμε την Τουρκία να τιμήσει το δικό της σκέλος της συμφωνίας με την ΕΕ, μπορεί να κάνει περισσότερα για την αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης». Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε, δε, πως «εάν δεν στείλεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως προστατεύεις τα σύνορα σου περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να εισέλθουν με παράνομο τρόπο την Ελλάδα».

«Όχι» σε μοντέλο Αυστρίας για την πανδημία

Στο μέτωπο της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοιού, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους (βγαίνουν από το σπίτι μόνο για να πάνε στη δουλειά τους και για τα ψώνια τους), επεσήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ ενθάρρυνε με ζέση τους Βρετανούς πολίτες να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2022.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε ότι κατά τη συνάντησή του, αργότερα σήμερα, με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον θα θέσει το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Θα θέσω το ζήτημα στον Βρετανό πρωθυπουργό και πιστεύω πως η προσέγγιση πως τα Μάρμαρα ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο γιατί βρίσκονταν πάντα εκεί είναι αναχρονιστική. Θέλουμε οριστική επιστροφή των Μάρμαρων, αλλά δεν συζητάμε για δανεισμό τους. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Βρετανικό Μουσείο πολιτιστικούς θησαυρούς, που δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να βρεθεί μία λύση».

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3njHWmo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη