Καπραβέλος: Μη υποχρεωτικός εμβολιασμός καθιστά το lockdown μονόδρομο, θα βάζουμε ασθενείς στο πάρκινγκ

Καπραβέλος: Μη υποχρεωτικός εμβολιασμός καθιστά το lockdown μονόδρομο, θα βάζουμε ασθενείς στο πάρκινγκ

Για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. «Δεκάδες ασθενείς έφυγαν από τη χθεσινή εφημερία γιατί δεν είχαμε άλλα κρεβάτια» αναφέρει

Τη δραματική χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος λέγοντας ότι «τώρα δεν έχουμε καμία επιλογή, είναι ''κλειστον'' λόγω πληρότητας». «105 προσελεύσεις στο νοσοκομείο μας μολυσμένων και άλλοι τόσοι φύγανε, διότι δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Έγιναν 44 εισαγωγές στα πιο βαριά περιστατικά και 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. «Δεν είχαμε άλλες. Αυτές είναι οι κλίνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκανε, δε, λόγο για οικογενειακές τραγωδίες στα νοσοκομεία, φέροντας ως παράδειγμα μία γυναίκα 58 ετών που είναι διασωληνωμένη, ενώ προ ημερών έχασε τη ζωή του ο 60χρονος σύζυγός της.

Στο νοσοκομείο σήμερα ανοίξουν άλλες 9 κλίνες εντατικής, μετά και την έλευση γιατρών από την Αττική, αλλά σχολίασε πως και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν, είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που δεν θα φτάνουν.

Εξέφρασε, ακόμα, την ανησυχία του πως θα φτάσουμε στο σημείο να νοσηλεύουν ασθενείς στο παρκινγκ όπως στη Ρουμανία.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε και εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες, όπως η Ρουμανία» είπε, χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως αν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τότε το lockdown θα είναι μονόδρομος.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ww15Vm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη