Νέα μέτρα για την πανδημία: Κλείδωσε το πρώτο, Plan B με σκληρό lockdown σε ανεμβολίαστους

INTIME

Κρίσιμη θα είναι αυτή η εβδομάδα καθώς η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 90% ενώ έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των εισαγωγών. Σοκάρει και ο αριθμός θανάτων χτες και προχτές. 

Στο τραπέζι τα νέα μέτρα: Αρχή με κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο

Στο Μαξίμου ρίχνουν όλο το βάρος στην αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, τόσο για την 1η όσο για την 3η δόση, καθώς τονίζουν πως αυτό είναι το κλειδί για την αναχαίτηση της πανδημίας. Διχασμένοι εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι. Ορισμένοι τάσσονται υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο και στο βάθος μοντέλο Αυστρίας

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επιστροφή του κυλιόμενου ωραρίου για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, με στόχο την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς τις πρωινές ώρες. Ωστόσο, όσο επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τόσο πιο κοντά έρχονται νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιβάλει γενικό ή τοπικό lockdown και δεν πρόκειται να πειράξει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Τις σκέψεις της κυβέρνησης αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης «Όποια μέτρα πάρουμε, θα αφορούν όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, γιατί είναι αυτοί είναι πιέζουν το ΕΣΥ. Όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα να πάρουμε και αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τα πάρουμε. Δεν θα είναι τιμωρητικά».

Μετά την Ολλανδία που ανακοίνωσε mini lockdown, νέα μέτρα για να «παγώσει» την πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός παίρνει και η Αυστρία. Οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες στην Αυστρία, από αύριο Δευτέρα (15.11.2021), θα μπουν σε καθεστώς lockdown ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, με τη χώρα να καταγράφει μολύνσεις ρεκόρ.

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά» δήλωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το νέο μέτρο, μετά από μία βιντεοδιάσκεψη με τους κυβερνήτες εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

Περίπου 65% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HuabXt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη