«Κοψοχρονιά» τα μαϊμού πιστοποιητικά στη Γερμανία: Ταξιδεύουν με rapid test και γυρνάνε... διπλά εμβολιασμένοι (εικόνες)

«Κοψοχρονιά» τα μαϊμού πιστοποιητικά στη Γερμανία: Ταξιδεύουν με rapid test και γυρνάνε... διπλά εμβολιασμένοι (εικόνες)

Άρχισαν τα ταξίδια στη Γερμανία οι αντιεμβολιαστές, συνδυάζοντας φθηνά εισητήρια με... ακόμη πιο φθηνά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Πολύ πιο χαμηλές τιμές από εκείνες της Βουλγαρίας έρχονται να προσφέρουν οι πλαστογράφοι στη Γερμανία, που προσεγγίζουν υποψήφιους αγοραστές ακόμη και... στα πάρκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, μάλιστα, δύο γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν πρόσφατα αεροπορικώς για το Αμβούργο προκειμένου να προμηθευτούν πλαστά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού, με πρόσωπο από το συγγενικό τους περιβάλλον να αναφέρει πως έφυγαν με rapid test και επέστρεψαν «εμβολιασμένες» με δύο δόσεις κατά του κορονοϊού.

«Έχει μαθευτεί ότι οι τιμές στη Γερμανία είναι πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με τη Βουλγαρία. Ουσιαστικά συνδύασαν φθηνά εισιτήρια και βόλτα στο Αμβούργο μαζί με πλαστά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Γύρισαν πίσω εμβολιασμένες και με τις δύο δόσεις και με άλλες ημερομηνίες», δήλωσε το πρόσωπο, προσθέτοντας πως η επαφή τους με το μέλος του κυκλώματος ήταν διαπροσωπική και όχι online.

Σύμφωνα, πάντα, με τις πληροφορίες του Thesstoday,gr, η τιμή για ένα πλαστό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Γερμανία ξεκινά από μόλις 80 ευρώ, τη στιγμή που στη Βουλγαρία το ποσό αγγίζει ακόμη και τα 300 ευρώ, ενώ Έλληνες που ζουν στη Γερμανία σημειώνουν πως η επικοινωνία γίνεται συνήθως μέσω εφαρμογής - αν και σε αρκετές περιπτώσεις οι πλαστογράφοι προσεγγίζουν υποψήφιους πελάτες ακόμη και σε πάρκα.

«Προσωπικά με έχουν προσεγγίσει σε πάρκο για να μου πουλήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ρώτησα πόσο κάνει, μου είπαν ότι ξεκινά από 80 ευρώ και ανάλογα από τη δουλειά και την αληθοφάνεια του εγγράφου η τιμή μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 150 ευρώ», ανέφερε Ελληνίδα που ζει χρόνια στη Γερμανία.

πιστοποιητικα

Τι απαντά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τους ελέγχους

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμαναν πως τα πιστοποιητικά έχουν τέτοια κρυπτογράφηση, που τα καθιστά απολύτως ασφαλή:

«Αυτό ισχύει για όλα τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά και εννοείται και για τα εθνικά», συμπληρώνουν.

Επίσης, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως οι περιπτώσεις στη Γερμανία δεν επηρεάζουν τα ελληνικά πιστοποιητικά κατά της covid-19.

«Προφανώς στην περίπτωση των δύο γυναικών κάποιος έλεγχος ήταν πλημμελής. Δεν υπάρχει κάτι στα χέρια μας και να μην το είδαμε», προσθέτουν.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Hk2iUy
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη