-->

Γιατί εξαιρέθηκαν τα rapid test από τις εκκλησίες

eurokinissi

Τους λόγους για τους οποίους εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από το μέτρο των rapid test εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προχώρησε σε δυσοίωνη πρόβλεψη για τον αριθμό των διασωληνωμένων που νοσούν με κορονοϊό και σημείωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διασωληνώνονται και βρίσκονται στις εντατικές, ίσως αυξηθεί κατά 50% μέχρι τα τέλη του μήνα, αν ακολουθηθεί η «κακή» πρόβλεψη.

«Από τους 430 διασωληνωμένους, έχουμε 60-65 εμβολιασμένους που προέρχονται από 6,5 εκατ. Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί και 370 ανεμβολίαστους που προέρχονται από 3,5 εκατ. Έλληνες. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν και να μην παρακάμπτουν το σύστημα παίρνοντας πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, είναι επικίνδυνο και θανατηφόρο. Οι μεγαλύτερες ηλικίες ανεμβολίαστων γεμίζουν τις εντατικές και καθημερινά αποχαιρετούμε ένα λεωφορείο ανθρώπους και δεν ενοχλούμαστε κιόλας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σε ερώτηση για τα μέτρα στους ανεμβολίαστους και το αυστηρό testing, με εξαίρεση τις εκκλησίες, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την Επιτροπή των ειδικών σε αυτή την απόφαση. «Από μια σειρά μέτρων, απομονώθηκε αυτό που μπορεί να μας διχάσει, έχει γίνει μείζον θέμα και υπονομεύει όλη την προσπάθεια. Το ζητούμενο από τα μέτρα είναι να ελέγχονται όλοι οι ανεμβολίαστοι δύο φορές την εβδομάδα», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Για τους εργαζόμενους τα δύο τεστ την εβδομάδα προορίζονται για τους χώρους εργασίας και για τους συνταξιούχους ή όσους δεν εργάζονται αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα και χώρους εστίασης. Αφού θα υποχρεώνονται να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, γιατί στεκόμαστε εκεί που ο έλεγχος είναι πολύ δύσκολος; Γιατί να μη χρειάζεται rapid test για να μπούμε στο λεωφορείο; Διότι πολύ απλά θα τετραπλασιαστεί ο χρόνος που χρειάζεται για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε:

«Σχετικά με τις εκκλησίες, δεν είναι ίδιος ο κόσμος που θα πάει στην εκκλησία την Κυριακή με αυτούς που μετακινούνται καθημερινά. Το μέτρο θα δημιουργούσε μεγαλύτερο χάσμα, στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχει η επίσημη, υπεύθυνη στάση απέναντι στον εμβολιασμό, όμως υπάρχει κι ένα κομμάτι που πιστεύει ότι ο ιός κατασκευάστηκε για να πλήξει την πίστη και τα θρησκευτικά μας πιστεύω. Αν θέλουμε να διογκώσουμε το χάσμα και να μην καταφέρουμε να πείσουμε κανέναν να εμβολιαστεί, ορθώς ασχολούμαστε με την εκκλησία», σημείωσε.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν λέγοντας ότι ο εμβολιασμένος ούτε κολλάει το ίδιο ούτε μεταδίδει το ίδιο ούτε νοσεί με τους ίδιους όρους ούτε κινδυνεύει το ίδιο. «Αν είχαμε φτάσει σε ένα ποσοστό 85%-90% ή αν είχαμε τους άνω των 50 ετών εμβολιασμένους σε ποσοστό 100%, δε θα μιλούσαμε για πανδημία», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3wnu4uo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->