-->

Γιορτάζει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία: Οι ευχές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, με rapid test και μάσκα οι εκδηλώσεις

Γιορτάζει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία: Οι ευχές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, με rapid test και μάσκα οι εκδηλώσεις

Με αφορμή της εορτής του Αρχάγγελου Μιχαήλ, που είναι ο προστάτης της πολεμικής αεροπορίας η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών στέλνει τις ευχές της. Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις για σήμερα.

Στις 8 Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία, γιορτάζουν τα ελληνικά «φτερά», γιορτάζουν αυτοί που είναι «πάντα έτοιμοι και πάντα νικητές»!

Είναι οι άγρυπνοι φύλακες του εθνικού εναέριου χώρου. Μέρα και νύχτα, με όλες τις καιρικές συνθήκες, με ψυχή και σώμα δυνατό, οι Έλληνες πιλότοι υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έγραψε:

«Χρόνια πολλά στους πιλότους μας που υπερασπίζονται καθημερινά την Πατρίδα, όπως και σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας που μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε ασφαλείς, για την εορτή του προστάτη τους Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Σας ευχαριστούμε!», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1457616786711531525?s=20}

«Χρόνια Πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία και στους "αετούς" των αιθέρων μας που φυλάνε καθημερινά τον εθνικό μας εναέριο χώρο από κάθε ξένη επιβουλή!», ανέφερε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε:

«Μας κάνετε υπερήφανους. Πάντα ψηλά! Χρόνια Πολλά και σε όσες και όσους γιορτάζουν σήμερα!».

{https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1457603797472088067?s=20}

Μπορεί η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ να είναι σήμερα στις 8 Νοεμβρίου, ωστόσο, η Πολεμική Αεροπορία είχε προγραμματίσει σειρά τριήμερων εκδηλώσεων από την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, σε όλη την Ελλάδα για να προβληθεί τόσο το επιχειρησιακό έργο όσο και το κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων προβολής της δράσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργήθηκε το βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο τα ελληνικά «γεράκια» κόβουν την ανάσα με τις επιδόσεις τους.

Μεταξύ των πλάνων και το νέο απόκτημα της HAF, το κορυφαίο μαχητικό αεροσκάφος Rafale, έξι εκ των οποίων αναμένονται τον Ιανουάριο να προσγειωθούν 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα.

Δείτε το βίντεο για την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας:

{https://youtu.be/FIqWBQJdzXs}

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

• 12:00: Επίσημος Εορτασμός - Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.

• Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, από 13:00 έως 17:00.

• H 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, από 14:00 έως 17:00.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου

– 10:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 110 Πτέρυγας Μάχης (110ΠΜ), μόνο κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.
– 10:45 Επίσημη δοξολογία στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 110 Πτέρυγας Μάχης (110ΠΜ), μόνο κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.
– 13:00 έως 17:00 Στατική Έκθεση στην 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
– 13:00 έως 17:00 Ξεναγήσεις στο Χώρο Ιστορικών Εκθεμάτων «ΜΟΡΦΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – δράσεων δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης μετάδοσης της λοίμωξης COVID-19 και σύμφωνα με τους υγειονομικούς χάρτες της κάθε περιοχής.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική - Τα μέτρα

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας COVID-19, η είσοδος των επισκεπτών θα πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών ή μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών για τους ενήλικες και self test των τελευταίων 24 ωρών για τους ανήλικους έως 18 ετών.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qgTPeT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->