Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από τις 13 Δεκεμβρίου

Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από τις 13 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οι πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν συμπληρώσει επτά μήνες εμβολιασμού, από τις 13 Δεκεμβρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών μίλησε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος μάλιστα τόνισε οτι από 13 Δεκεμβρίου όσοι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι που πρακτικά σημαίνει οτι θα έχουν τους ίδιους περιορισμούς με τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, η λήξη του πιστοποιητικού συνεπάγεται με το ότι για να πάνε στην εργασία τους θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα. Επίσης, θα χρειάζονται rapid test για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο.

Υπενθυμίζεται οτι το νέο πιστοποιητικό έχει άμεση ισχύ και δεν χρειάζεται να παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών, όπως ισχύει για τον εμβολιασμό με δύο δόσεις (ή μία, αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο).

Παράλληλα ο Υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Φρένο στα περί υποχρεωτικότητας από τα 50 έτη

Ο υπουργός Υγείας έβαλε «φρένο» στα σενάρια περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από την ηλικία των 50. Εξήγησε ότι η απόφαση της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60 ελήφθη λόγω της επικινδυνότητας και αν υπάρξουν αντίστοιχα στοιχεία για μικρότερες ηλικίες τότε θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί.

Ο κ. Πλεύρης εκτίμησε ότι με τον ρυθμό που κινούνται οι εμβολιασμοί, δεν θα χρειαστούν παραπάνω μέτρα, ωστόσο με βάση τη δυναμική πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον «επιφυλασσόμαστε αν θα χρειαστεί να παρθούν επιπλέον μέτρα».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DEZRbW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη