Νίκος Τζανάκης: Μετά τα Φώτα πάνω από 15.000 κρούσματα λόγω Όμικρον

Νίκος Τζανάκης: Μετά τα Φώτα πάνω από 15.000 κρούσματα λόγω Όμικρον

Τρομακτικές προβλέψεις από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη για την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, «μετά τα Φώτα από 15.000-18.000 κρούσματα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σε 15-20 ημέρες, αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των  κρουσμάτων λόγω της Όμικρον και «είναι πιθανό μετά την γιορτή των Φώτων να καταγραφούν από 15.000- 18.000 κρούσματα μόλις σε ένα 24ωρο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Σε όλες τις χώρες το πανδημικό κύμα λόγω της Όμικρον ξεκίνησε με μια εικόνα όπως στην Ελλάδα, σταθεροποιούνται τα κρούσματα σε υψηλούς αριθμούς και ξαφνικά εκτοξεύονται σε διπλάσιους και τριπλάσιους μέσα σε 15-20 ημέρες.

Αν υποθέσουμε ότι ξεκινάμε τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε έξαρση λίγο μετά τα Φώτα, με τα κρούσματα να είναι περίπου τριπλάσια έως τετραπλάσια της σημερινής εικόνας, εάν μπορέσουμε να τα διαγνώσουμε όλα. Ίσως καταγράψουμε και 15-18.000 κρούσματα λίγο μετά τα Φώτα, χωρίς να αποκλείεται μια μικρή αύξηση αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, συνέστησε στους πολίτες να κάνουν ανά τρεις μέρες self test κατά την διάρκεια των εορτών και να τηρούν αυστηρά μέτρα προστασίας. «Να κάνουμε 4 σελφ τεστ μέσα στις γιορτές μέχρι την πρωτοχρονιά, ένα ανά 2-3 περίπου ημέρες, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων και εμβολιασμού. Τα τραπέζια στις γιορτές πρέπει να είναι το πολύ μέχρι 10 άτομα, να χρησιμοποιούμε μάσκα υψηλής προστασίας και να μην την βγάζουμε καθόλου. Έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Τέλος, χαρακτήρισε την 4η δόση αναπόφευκτη για άτομα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ανοσία, δηλαδή για όσους έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qiyHmD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη