Καβάλα: 17 συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση και τα επεισόδια στις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίων

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Συλλήψεις ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε στις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίων στην Καβάλα για να τερματιστεί η πολυήμερη κατάληψη από τους εργαζομένους.

Μετά την αστυνομική επιχείρηση, με την επεισοδιακή επέμβαση των ΜΑΤ, που έλαβε χώρα χθες στην Καβάλα, σήμερα έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ότι συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης βίας, άρσης ασφαλιστικών εγκαταστάσεων, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Επιπλέον κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, δέκα καδρόνια, μία τσουγκράνα, μία σακούλα με πέτρες, δεκαέξι κράνη, έξι βίδες μεγάλου μεγέθους και επτά μπουλόνια μεγάλου μεγέθους.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Τι λέει η Αστυνομία για το συμβάν

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκε επίσης ότι την 20-12-2021 και ώρα 14:00, εκπρόσωπος της εταιρείας ENERGEAN KAVALA κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για Έκθεση σε Κίνδυνο, Ψευδή Καταμήνυση και Συκοφαντική Δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την οποία ήταν ενήμερη καθ' όλη την διάρκειά της η οικεία εισαγγελική αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων ENERGEAN KAVALA, μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 120 εργαζόμενοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφεντόνων. Επιπλέον προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία.

Αρχικά συνελήφθησαν 10 άτομα, ενώ πολλοί εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Συνακόλουθα, 50 περίπου συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παρέμειναν σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίσθηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος. Η Πύλη το διοικητήριο και οι λοιποί χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν στη διοίκηση της εταιρίας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων. Ενεργείται προανάκριση εντός των εγκαταστάσεων από το Α.Τ. Καβάλας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/30QxkTJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη