Άνοιξε η πλατφόρμα για δύο επιπλέον δωρεάν self test και για εμβολιασμένους

Άνοιξε η πλατφόρμα για δύο επιπλέον δωρεάν self test και για εμβολιασμένους

Η πλατφόρμα για τα 2 δωρεάν self test άνοιξε σήμερα και η διάθεση θα συνεχιστεί μέχρι 31/12 στις 20:00 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ.

Από σήμερα αρχίζει η διάθεση των δωρεάν self test για τους πολίτες, που είχε προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31/12.

 Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρει τα εξής:

To σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών.

Υπενθυμίζεται οτι παρά τις εισηγήσεις των ειδικών για υποχρεωτική διενέργεια rapid test και σε εμβολιασμένους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην προχωρήσει αυτό το σχέδιο και, αντ' αυτού, να δοθούν δωρεάν self tests σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τα self test θα δοθούν σε δυο φάσεις. Το πρώτο θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Η σύσταση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν κυρίως πριν τις εορταστικές συναθροίσεις. Η κυβέρνηση, επιπλέον, καλεί τους πολίτες να κάνουν επιπρόσθετα self test όποτε κρίνουν ότι απαιτείται-δηλαδή προ άλλων μεγάλων συναθροίσεων ή εξόδων.

Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ).



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3H7yFVp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη