Χριστούγεννα 2021: Η Όμικρον ακυρώνει εορταστικές εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως, τι θα γίνει με τις συναυλίες

(Φωτ.: INTIME)

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του νέου επιδημικού κύματος του κορονοϊού στη χώρα, έφεραν τα πάνω κάτω στον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως. 

Όπως κάνει γνωστό η Περιφέρεια Αττικής, οι προγραμματισμένες εορταστικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα του 2021 προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που έχει φέρει (και) στη χώρα μας η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και στους περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία συναυλία και εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο. Ωστόσο, οι παραστάσεις – συναυλίες θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό χώρο και θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η είσοδος των πολιτών θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. Για την αποφυγή συνωστισμού προβλέπεται περιορισμός και στον αριθμό των παρευρισκόμενων.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, και πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Σε ισχύ από το πρωί τα νέα μέτρα

Θυμίζουμε ότι νέα μέτρα με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών για τον κορονοϊό τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 24/12 και θα διαρκέσουν έως και τις 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Συγκεκριμένα, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό.

Η διπλή μάσκα ή οι ενισχυμένες μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα δεν θα γίνουν σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα. Επίσης, όσοι μπαίνουν στη χώρα, πέρα από το τεστ που υποχρεούνται να έχουν πριν την είσοδο τους, θα πρέπει - μετά από ισχυρή σύσταση της επιτροπής- να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από την ώρα που έρχονται στη χώρα μας.

Ισχυρή σύσταση, επίσης, κάνει επιτροπή για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, οι νεότεροι να βγουν, άλλα να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδο τους.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ΦΕΚ με τα νέα μέτρα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HbmyXu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη