-->

Ιερά Σύνοδος για την ανάρτηση Μόσιαλου: «Χλευάζει την πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών»

Ιερά Σύνοδος για την ανάρτηση Μόσιαλου: «Χλευάζει την πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών»

Ανακοίνωση για την ανάρτηση του πρώην υπουργού Υγείας Ηλία Μόσιαλου εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ανακοίνωση για την ανάρτηση του πρώην υπουργού Υγείας Ηλία Μόσιαλου εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου με τίτλο «Σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικότερα, στο ανακοινωθέν αναφέρεται:

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των "θρησκειών" ή των "αλλόθρησκων", αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή "υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς"».

Η ανάρτηση Μόσιαλου

Δείτε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου που προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου.

{https://ift.tt/3eo51yY}from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3H86xlc
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->