Νέο σοκ με τα κρούσματα σήμερα, «αγγίζουν» τις 30.000

eurokinissi

Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται πως επελαύνει πλέον και στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να συνεχίζουν την εκθετική τους αύξηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Dnews σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 28.000.

Νέο σοκ αναμένεται το απόγευμα στην ανακοίνωση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ καθώς φαίνεται πως η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί πλέον στην Ελλάδα μεταδιδόμενη με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς.

Έτσι από τα 21.657 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη, σήμερα αναμένεται νέα εκτόξευση με περισσότερα από 28.000 κρούσματα. Η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε την επίσπευση των μέτρων που είχαν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης.

Στην Εστίαση το ωράριο μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο με καθήμενους σε τρααπέζια έξι ατόμων. Απαγορεύεται η μουσική. Το Ρεβεγιόν θα ισχύει ωράριο μέχρι τις 2 αλλά και πάλει χωρίς μουσική.

Τα υπόλοιπα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου και τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη:

Λειτουργία καταστημάτων χωρίς όρθιους και με όριο έξι ατόμων στα τραπέζια, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.

Γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Με προειδοποίηση για κλείσιμό τους αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα.

Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR 48 ωρών, στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Τηλεργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HfAcc4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη