Ενίσχυση στο ΕΣΥ: Παραχωρούνται επιπλέον 300 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα

Ενίσχυση στο ΕΣΥ: Παραχωρούνται επιπλέον 300 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας.

Ενισχύεται το ΕΣΥ με 300 επιπλέον κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό από τον ιδιωτικό τομέα σε συμφωνία με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.  

Συγκεκριμένα η συμφωνία θα ισχύσει από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και οι κλίνες θα παραχωρηθούν σε περίπτωση που η πίεση στα νοσοκομεία το απαιτήσει.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών εμφανίστηκαν ανοιχτοί και για τη διάθεση γιατρών, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, ανάλογα με τις εξελίξεις της επιδημίας στη χώρα.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την επέλαση της παραλλαγής Όμικρον και υπάρχει έντονη ανησυχία για αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας, ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Μετάλλαξη Όμικρον και νοσηλείες 

«Αυτή την στιγμή δεν έχουμε στα χέρια μας μοντέλα που προβλέπουν αύξηση νοσηλειών. Δεν το έχουμε δει σε κανένα σύστημα, σε καμία χώρα. Αυτό πρέπει να το τονίσουμε. Δεν υπάρχει χώρα που πιέζεται από την Όμικρον στα νοσοκομεία. Και εμείς είμαστε αρκετά πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες, όσον αφορά την αύξηση.

Χτες τα μοντέλα του Imperial- ενώ την προηγούμενη βδομάδα έλεγαν ότι, μάλλον, δεν βλέπουμε διαφορά στην νοσηρότητα- βρήκαν σημαντική διαφορά στην νοσηρότητα», ανέφερε κατά την ενημέρωση της Πέμπτης, ο καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mvPhi6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη