-->

«Παράθυρο» για επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού στους 50ρηδες απο κυβερνητικά χείλη

«Παράθυρο» για επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού στους 50ρηδες απο κυβερνητικά χείλη

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους άνω των 50 ετών ο Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 50. «Είναι κάτι το οποίο θα δει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι εμβολιασμοί», τόνισε, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι υπέρ αυτού του μέτρου γενικότερα.

«Στην αρχή αυτό που κάναμε ήταν να πείσουμε τους περισσότερους. Γιατί είπαμε υποχρεωτικότητα άνω των 60; Γιατί έχουμε τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη μετά την Ιταλία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας είπε: Η πανδημία μας έχει οδηγήσει σε απίστευτα αδιέξοδα, ακόμα και η επιστημονική κοινότητα δεν συμφωνεί σε πολλά βασικά πράγματα. O κόσμος ψάχνει μία ελπίδα ότι θα διαχειριστούμε την κρίση με σοβαρό τρόπο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

«Την ώρα που άλλες χώρες της ΕΕ χαλάρωναν τα μέτρα, εμείς κρατήσαμε κάποια αυστηρά μέτρα, επομένως ο Πρωθυπουργός αποφάσισε ότι αυτή τη στιγμή αποφάσισε να μην κλείσουμε καθώς τα στοιχεία που έχουμε μας επιτρέπουν να μην γίνουν κάποιοι περιορισμοί», επεσήμανε σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

«Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις επόμενες 15 μέρες, ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Αν σε κάτι συμφωνεί η επιστημονική κοινότητα, είναι στην πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης», κατέληξε.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3z3aO6R
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->