-->

5+1 παρατάσεις: Σε αναμονή για τέλη κυκλοφορίας, τροποιητικές και ηλεκτρονική ταυτότητα

5+1 παρατάσεις: Σε αναμονή για τέλη κυκλοφορίας, τροποιητικές και ηλεκτρονική ταυτότητα

Καθημερινά είναι πλέον τα αιτήματα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε μικρές ή μεγαλύτερες παρατάσεις των πολλών υποχρεώσεων οι οποίες εκπνέουν στο τέλος της χρονιάς. 

Ενδεικτικό της πίεσης που υπάρχει από δεκάδες επαγγελματικούς φορείς, είναι το γεγονός ότι τα αιτήματα συνεχίζονται ακόμα  και για τις διαδικασίες οι οποίες έχουν ήδη παραταθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προχωρήσει στην έκδοση αποφάσεων οι οποίες αφορούν: 

1. Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση 6 μηνών στην έναρξη της αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής και αντίστοιχη παράταση 6 μηνών στα πιστωτικά των πάγιων δαπανών, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τα βάρη τα οποία καλούνται να σηκώσουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, αποφασίστηκε η μετάθεση της πληρωμή της πρώτης εκ των 60 άτοκων δόσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής, από την 31η Ιανουαρίου 2022, στις 30 Ιουνίου 2022.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του επιστρεπτέου ποσού έως τις 31 Μαρτίου 2022 με έκπτωση 15% επί του ποσού προς επιστροφή

2. Πάγιες δαπάνες: Η περίοδος λήξης των πιστωτικών που έχουν εκδοθεί επεκτείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Μετά και την παράταση η ενίσχυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το τέλος Ιουνίου.

Το υπόλοιπο ποσό που παραμένει μετά τη λήξη της παράτασης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ακυρώνεται αυτόματα μετά την πάροδο της προθεσμίας ενώ το χορηγηθέν ύψος ενίσχυσης προσαρμόζεται αναλόγως.

3.Συν-Εργασία:: Παρατείνεται ο μηχανισμός Συν-Εργασία έως τις 31 Μαρτίου του 2022, προκειμένου να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο μηχανισμός αφορά μόνο επιχειρήσεις με μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% στο διάστημα από τον Απρίλιο 2020 έως τον Μάρτιο 2021. 

4. Μεταβιβάσεις ακινήτων: Επιπλέον περιθώριο ενος μήνα δόθηκε στους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν συμβόλαια αγοραπωλησίας, γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων έως 31 Ιανουαρίου 2022 με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες υπό την προϋπόθεση ότι οι σχετικές δηλώσεις θα έχουν υποβληθεί στις ΔΟΥ έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

5. «Κουρεμένα» ενοίκια: Νέες προθεσμίες για υποβολή δηλώσεων Covid για υπεκμισθώσεις ακινήτων καθόρισε η ΑΑΔΕ προκειμένου να τρέξει η διαδικασία αποζημίωσης των φορολογουμένων.

Ειδικότερα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή:

– Από την 21η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τη 10η Ιανουαρίου 2022, οι εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων τα ακίνητα έχουν υπεκμισθωθεί, μπορούν να υποβάλουν αρχική ή τροποποιητική «Δήλωση COVID» ή/και τροποποιητική (όχι αρχική) «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο 2020 μέχρι και Ιούλιο 2021.

– Από την 11η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την 21η Ιανουαρίου 2022, οι υπεκμισθωτές ακινήτων δύνανται να υποβάλουν τροποποιητική «Δήλωση COVID» για τους παραπάνω μήνες. 

6. «Πόθεν έσχες»: Παράταση έως τις 16 Φεβρουαρίου 2022. 

Τα αιτήματα βέβαια δεν σταματούν με την κυβέρνηση να δέχεται αιτήματα προκειμένου να δώσει παράταση:

-Τροποποιητικών δηλώσεων η προθεσμία των οποίων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021

- Τέλη κυκλοφορίας 2022 με την προθεσμία πληρωμής τους να εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 

-Για τη διόρθωση των αδήλωτων τετραγωνικών καθως η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021

-Ρύθμιση των 36-72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας με τον χρόνο για την υποβολή της αίτησης να λήγει στο τέλος του μήνα.

-Στην έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου προκειμένου για να διευκολυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων. from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mpkwuZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->