Ισραήλ: Ξεκίνησε η τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 60 ετών

Ισραήλ: Ξεκίνησε η τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 60 ετών

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι, κατόπιν σύστασης επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα προσφέρει και τέταρτη δόση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ανακοινώθηκε εχθές από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ η τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό σε ηλικίες άνω των 60 χρονών.  

«Οι πολίτες του Ισραήλ ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 και παραμένουμε στην πρωτοπορία με την τέταρτη δόση», ανέφερε ο Μπένετ, καλώντας όσους πληρούν τα κριτήρια «να μην χάνουν χρόνο, να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η εξέλιξη της πανδημίας, με φόντο τις εντεινόμενες ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός τόνισε πως η απόφαση της επιτροπής των ειδικών να εγκρίνει τη χορήγηση της τέταρτης δόσης είναι «μια εξαιρετική είδηση που θα μας βοηθήσει να διανύσουμε το κύμα της Όμικρον που πλήττει τον κόσμο». 

Ποιοι άλλοι μπορούν να εμβολιαστούν 

Δικαίωμα σε αυτήν την τέταρτη δόση θα έχουν επίσης οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς. Θα χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Πρώτος θάνατος από μετάλλαξη Όμικρον 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, υπάρχουν τουλάχιστον 340 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον στο Ισραήλ.

Το Ιατρικό Κ΄έντρο Σορόκα, ανακοίνωσε πώς άνδρας ηλικίας άνω των 60 ετών πέθανε από την μετάλλαξη Όμικρον. 

Έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είχε εισαχθεί για νοσηλεία πριν από δύο εβδομάδες στην πτέρυγα της Covid-19.

 

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yQp5U5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη