Γιατί οι μάσκες ΚΝ-95, FFP2, N95 προστατεύουν περισσότερο από χειρουργικές και υφασμάτινες

Γιατί οι μάσκες ΚΝ-95, FFP2, N95 προστατεύουν περισσότερο από χειρουργικές και υφασμάτινες

Μεγαλύτερη προστασία προσφέρουν οι μάσκες  ΚΝ-95, FFP2, N95 από ότι οι χειρουργικές και υφασμάτινες με την επιτροπή εμπειρογνώμων τη χρήση τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στα σούπερ μάρκετ, όπου υπάρχει συνωστιμός.

Οι μάσκες ΚΝ-95 όπως και οι FFP2 και οι N95 θεωρούνται υψηλής αναπνευστικής προστασίας και προσφέρουν προστασία που φτάνει το 94 με 95%.

Ωστόσο θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της ΚΝ-95, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων.

Επιπλέον βοηθάει στον αποκλεισμό εισόδων βιολογικών υγρών του φορέα μάσκας σε άλλους, για παράδειγμα όταν βήχει η φταρνίζετε.

Παράλληλα, μειώνει την αρνητική επίδραση μικρών σωματιδίων αερολύματος που προέρχονται από το τριγύρω περιβάλλον. Η διάρκεια ζωής της μάσκας πολλαπλής χρήσης ΚΝ-95 είναι περίπου 6 με 8 ώρες συνεχούς χρήσης και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 10 ώρες, αντί για 2 με 3 που έχουν οι απλές μάσκες μιας χρήσης.

neo

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3elMXFP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη