Νέα μέτρα: Οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε γυμναστήρια και εστίαση

Νέα μέτρα: Οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε γυμναστήρια και εστίαση

Συστάσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας σε εστίαση και γυμναστήρια παρείχε κατά τη σημερινή ανακοίνωση νέων μέτρων, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς και σε εξωτερικούς χώρους από αύριο (24/12) έως και τις 2 Ιανουαρίου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης πραγματοποίησε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης της μάσκας σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και στα γυμναστήρια, όπως γράφει και το News4Health.gr.

«Η υποχρεωτική χρήση αφορά και στο σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με τη διασκέδαση ή τα γυμναστήρια, πάντοτε στο βαθμό που δεν είναι απαραίτητη η απουσία της μάσκας, όπως συμβαίνει στην εστίαση» σχολίασε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμα, όμως και για να εισέλθεις στο χώρο, να πας στο τραπέζι σου και γενικότερα σε βαθμό που δεν πιέζεσαι υπάρχει ισχυρή σύσταση να χρησιμοποιείται η μάσκα.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι στους κλειστούς χώρους σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας N95.

Τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 3 Ιανουαρίου αφορούν κυρίως τα κέντρα διασκέδασης, την εστίαση και όπως όλα δείχνουν η τηλεργασία θα επιστρέψει.

Ο Υπουργός δεν αποκάλυψε τι ακριβώς αναμένεται να ισχύσει καθώς όπως είπε υπάρχουν και άλλα που βρίσκονται στο τραπέζι των ειδικών και αναμένεται να εξετάσει η κυβέρνηση.

Η επιθυμία της κυβέρνησης πάντως είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά ενώ ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι δεν θέλει να επιστρέψει το καθεστώς των μηνυμάτων. Σε κάθε περίπτωση οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι εκείνοι που θα δείξουν τον δρόμο σε νέα μέτρα.

Επίσης, σε ερώτηση για την αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας στα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι τα σχολεία δεν έχουν συμβάλει στη διασπορά και θα μείνουν ανοιχτά και η όποια αλλαγή υπάρξει στον τρόπο λειτουργίας τους, θα αποφασιστεί από την Επιτροπή.

Τα μέτρα που αναμένεται να ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν στις 27 Δεκεμβρίου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FsIf4Y
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη