Μεγάλη γαλακτοβιομηχανία τώρα και στα αναψυκτικά

Μεγάλη γαλακτοβιομηχανία τώρα και στα αναψυκτικά

Η οικογένεια Σαράντη, η οποία ελέγχει την Ολυμπος, γνωστή κυρίως για τη δραστηριότητά της στον κλάδο των γαλακτοκομικών, ετοιμάζεται να επενδύσει δεκαπλάσια κεφάλαια στον κλάδο των αναψυκτικών από αυτά που επένδυσε για να εξαγοράσει την τρικαλινή εταιρεία.

Σε νέα εποχή βαδίζει ήδη η ιστορική βιομηχανία αναψυκτικών η οποία πέρασε προ μηνών στην ιδιοκτησία των «Ελληνικών Γαλακτοκομείων» των αδελφών Σαράντη.

Μετά τις πρώτες και βασικές αλλαγές ήδη τα προϊόντα της εταιρείας βγήκαν ξανά στην αγορά, ανανεωμένο, σε νέα μπουκάλια και με νέο λογότυπο «Οικογένεια Κλιάφα».

Οι αδελφοί Σαράντη δείχνουν σεβασμό στην ιστορία της εταιρείας και συνεχίζουν την παράδοση παραμένοντας πιστοί στις δικές τους αρχές και αξίες.

Στις 30 Νοεμβρίου, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε την υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Κλιάφα.

Η επένδυση αφορά στην επέκταση υφιστάμενης μονάδας παραγωγής αναψυκτικών στη μονάδα της στα Τρίκαλα και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 14,425 εκατ. ευρώ. Οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 10 ετήσιες μονάδες εργασίας (ΕΜΕ).

Μέσω της επένδυσης αυτής, η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία, η οποία δραστηριοποιείται κατά βάση στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ενισχύει τη θέση της και στην αγορά των αναψυκτικών.

Η εταιρεία Κλιάφα, η οποία πέρασε στον έλεγχο της Ελληνικά Γαλακτοκομεία την 1η Ιουνίου του 2020, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, εμφάνισε πέρυσι πωλήσεις 1,931 εκατ. ευρώ, μικτά κέρδη 357 χιλ. ευρώ και EBITDA 577 χιλ. ευρώ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/32wLDxi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη