-->

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, εκπτώσεις σε φυσικό αέριο και ρεύμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, εκπτώσεις σε φυσικό αέριο και ρεύμα

Μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα εξής τρία μέτρα:

  • Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για το Δεκέμβριο.
  • Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς δυσικού αερίου κατά 40% για το Δεκέμβριο.
  • Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η εκτίναξη των τιμών οφείλεται στο ότι αυξήθηκαν οι πρώτες ύλες και οι χρεώσεις των μεταφορών.

«Αντιδράσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούσαμε, όμως θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες, η ακρίβεια θα είναι μαζί μας ακόμα ένα διάστημα. Θα ελέγχουμε την αισχροκέρδεια και τις επιπτώσεις των αδικαιολόγητων ανατιμήσεων. Το κάνουμε χωρίς να πληγώσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, χωρίς να αφήσουμε αβοήθητο τον καταναλωτή, ιδίως τον πιο αδύναμο. Η Ελλάδα πρώτη από τις αρχές Σεπτεμβρίου δημιούργησε ταμείο ενεργειακής μετάβασης. Αυτό που συμβαίνει με την αγορά ενέργειας, ιδίως στο φυσικό αέριο δεν έχει ιστορικό προηγούμενο».

«Μας είπατε γιατί δεν προβλέπουμε από τώρα τι θα γίνει στην αγορά ενέργειας το 2022. Δυστυχώς προς το παρόν οι ανακατατάξεις στην αγορά ενέργειας έχουν πάει προς το χειρότερο και αυτό ήταν έξω από κάθε προβλεπτικό μοντέλο.Ξέρω ότι είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς σε ένα καταναλωτή, ότι η αύξηση αυτή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, εάν δεν υπήρξε κρατική παρέμβαση. Ναι, υπάρχουν αυξήσεις στα τιμολόγια, αλλά θα ήταν τεράστιας αν δεν κάναμε αυτές τις παρεμβάσεις και το ίδιο θα γίνει και στις αρχές του 2022 αν χρειαστεί και εκτιμώ ότι θα χρειαστεί. Θα στηρίξουμε τους καταναλωτές και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, ώστε οι επιβαρύνσεις να είναι οι λιγότερες δυνατές, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση», πρόσθεσε.

 from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/30FiS0L
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->