Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε τις ίδιες ακραίες απόψεις με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε τις ίδιες ακραίες απόψεις με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται απόψε (18/12), η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022. 

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τοποθετείται η αφορμή της ψήφισης του Προϋπολογισμού.

«Εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα αλλά εγώ. Και στο ουκ ολίγες ήταν παρελθόν για να πάω σε πρόωρες εκλογές με το αποτέλεσμα για την παράταξη μας να είναι καλύτερο από τις εκλογές του 2019. υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας και πηγή της ευημερίας είναι η πολιτική σταθερότητα.

«Θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκηρύξεις εκλογές σήμερα μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σου. Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να κάνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. , στο τέλος της τετραετίας, είτε το ζητάτε, είτε όχι».

Στη συνέχεια ο κ. Ο Μητσοτάκης αφού διάβασε απόσπασμα από την ομιλία της Αλέξη Τσίπρα σχολίασε:

«Αναρωτιέμαι, με όλους αυτούς τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος δεν έχετε σχέση με όλα όσα λέτε; Τα ίδια λένε και αυτοί. Τις ίδιες ακραίες απόψεις. Στο περιθώριο της κοινωνίας είστε μια ακόμη φορά. Το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια το πού ξεκινούν και πού σταματούν τα δικαιώματα των πολιτών. Στις εκλογές οι πολίτες θα κάνουν την επιλογή τους, ο κυρίαρχος λαός θα κάνει την επιλογή του.

Εχω υποχρέωση να προφυλάξω την ηρεμία αν έχετε την πρόταση να οδηγήσετε σε αντιστάσεις, ανένδοτους θα έχετε τις συνέπειες από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Ακολούθως ο πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενου στον προϋπολογισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε τρία μέτρα στήριξης των νοικοκυριών:

1. Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια του ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο. 

2. Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% τον μήνα Δεκέμβριο.

3. Κάλυψη στη ρήτρα αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ για τους αγρότες από Αύγουστο έως Δεκέμβριο.

«Θα εστιάσω στην ουσία του προϋπολογισμού.

Είναι ένας νόμος διαφορετικός. Παρακολουθεί την εξέλιξη της οικονομίας. Καθορίζει το αποτύπωμά της στην κοινωνία. Συνοψίζει όσα πετύχαμε και άθροιζε όσα διεκδικούμε. Για αυτό η ψήφισή του ισοδυναμεί με ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής και των πολιτών στην κυβέρνηση».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3IZzuSa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη