Ο Μπιλ Γκέιτς «προβλέπει» πότε θα τελειώσει η πανδημία

Ο Μπιλ Γκέιτς «προβλέπει» πότε θα τελειώσει η πανδημία

Σε μια σειρά από tweets, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς έδωσε την εκτίμησή του για την πανδημία του κορoνοϊού αναφέροντας ότι θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος χρόνος της πανδημίας.

Η μετάλλαξη Όμικρον αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 24 Νοεμβρίου, και από τότε έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος σε λιγότερο από ένα μήνα. Σε σύγκριση με την Όμικρον η μετάλλαξη Δέλτα αποδείχθηκε πιο μεταδοτική από την Άλφα μετάλλαξη την οποία αντικατέστησε εκείνη τη χρονική περίοδο.

Ο Μίλι Γκέιτς με μια σειρά απο tweets έδωσε την δική του εκτίμηση για το τέλος της πανδημίας

Η προειδοποίηση του Γκέιτς είναι μια απλή στατιστική και η πραγματικότητα ότι η Όμικρον έχει μελετηθεί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Ενώ υπάρχει ελπίδα ότι η Όμικρον είναι λιγότερο θανατηφόρα από τη μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Δέλτα ήταν τόσο πιο μεταδοτική όσο και θανατηφόρα από το στέλεχος Άλφα που αντικατέστησε.

Η μετάδοση της Όμικρον φέρεται να είναι εκθετική - εάν εξαπλωθεί δύο φορές πιο εύκολα από την Δέλτα αλλά είναι στο μισό θανατηφόρα, θα σκότωνε περισσότερους ανθρώπους, σύμφωνα με αναφορές. 

Οι πρώιμοι δείκτες υποδηλώνουν ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί εξακολουθούν να είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν με την μετάλλαξη της Όμικρον και είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σοβαρά συμπτώματα. Τα άτομα που έχουν λάβει ενισχυτικές δόσεις έχουν δείξει καλύτερη ανθεκτικότητα.

Ενώ ο Γκέιτς πιστεύει ότι οι επόμενοι μήνες μπορεί να είναι δύσκολοι και «σκοτεινοί», δηλώνει αισιοδοξία για το 2022, υπογραμμίζοντας ότι η ικανότητα της Όμικρον να κινείται «γρήγορα» θα υποδηλώνει ότι το τελευταίο κύμα θα «διαρκέσει λιγότερο από 3 μήνες».

{https://twitter.com/BillGates/status/1473334003973324801?s=20}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/32tmFhZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη