-->

Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις με μέτρα, τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη

(Φωτ.: INTIME)

Μεγάλη μερίδα πολιτών ετοιμάζεται για αποδράσεις την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, οι οποίες ωστόσο πρέπει να γίνουν με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Με τη μετάλλαξη Όμικρον να αφήνει το αποτύπωμά της στο εορταστικό κλίμα των ημερών, οι πολίτες ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και πολλοί από αυτούς έχουν κανονίσει ή σχεδιάζουν την τελευταία στιγμή τις διακοπές τους σε δημοφιλή χειμερινά θέρετρα.

Τα ξενοδοχεία και γενικότερα τα καταλύματα λειτουργούν κανονικά, υπό το πλαίσιο βέβαια των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό. 

Σημειώνεται ότι τα καταλύματα δέχονται κόσμο, όμως, θα πρέπει:

- είτε να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,

- είτε πιστοποιητικό νόσησης,

- είτε βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Ωστόσο, στους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους ισχύει ό,τι και η εστίαση, δηλαδή μπορούν να μπουν μόνο εμβολιασμένοι.

Πόσο κοστίζουν οι διακοπές σε δημοφιλή θέρετρα

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τους τουριστικούς προορισμούς εντός της χώρας. Σύμφωνα με το MEGA πολύ ψηλά στις προτιμήσεις όσων θέλουν να ταξιδέψουν βρίσκεται η Αράχοβα, όπου η πληρότητα αγγίζει το 90% για το τριήμερο που έρχεται.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 90 ευρώ τη βραδιά για μια οικογένεια με 2 παιδιά και μπορεί να φτάσουν και τα 250 ευρώ.

Στο Πήλιο η πληρότητα φτάνει στο 85-90%. Οι τιμές ξεκινούν από 100 ευρώ τη βραδιά και μπορεί να φτάσουν μέχρι 400 ευρώ.

Στα Ζαγοροχώρια η πληρότητα αγγίζει το 100%, με τις τιμές να ξεκινούν από 100 ευρώ το βράδυ, μέχρι 250 ευρώ το βράδυ.

Τέλος, στον Άγιο Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν η πληρότητα αγγίζει το 90% και οι τιμές για ένα δωμάτιο ξεκινούν από 60 ευρώ και μπορεί να φτάσουν στα 200 ευρώ τη βραδιά.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qkOul5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->