-->

«Βόμβα» από Μανωλόπουλο, «ανά πάσα στιγμή νέα μέτρα ακόμα και για εμβολιασμένους»

«Βόμβα» από Μανωλόπουλο, «ανά πάσα στιγμή νέα μέτρα ακόμα και για εμβολιασμένους»

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Έχουμε μεγάλη ανησυχία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, με 4.500-5.000 κρούσματα την ημέρα, ιδιαίτερα ενόψει των εορτών. Παράλληλα, καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την Όμικρον, ναι μεν ακόμα δεν έχουμε πολλά κρούσματα, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να γίνει και στην Ελλάδα.

Η Όμικρον μπορεί να κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα, μας κάνει διπλά ανήσυχους για το τι θα συμβεί μετά τις γιορτές. Γι΄ αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακούσουμε για νέα μέτρα», ανέφερε ο κ. Μανωλόπουλος.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως μπορεί να μην είναι ένα γενικό lockdown, αλλά εξειδικευμένα μέτρα, τα οποία θα αφορούν και τους εμβολιασμένους.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανωλόπουλος, η μετάλλαξη Όμικρον μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όμως παραμένει αρκετά αυξημένη για τα άτομα που έχουν κάνει και την τρίτη δόση.

Παράλληλα, τόνισε πως μπορεί να μολύνει και πάλι άτομα που έχουν νοσήσει αλλά συνήθως τα συμπτώματα είναι πιο ήπια.

Τέλος, σε ερώτηση για το χειρότερο σενάριο της μετάλλαξης Όμικρον, ο καθηγητής απάντησε ότι μπορεί να είναι να είναι πολύ επιθετική, να μολύνει περισσότερο κόσμο, να είναι το ίδιο επιβαρυντική στον οργανισμό με τη Δέλτα. «Άρα, θα καταγράφονται περισσότερα κρούσματα και θα εκτιναχθούν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yFQoQY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->