-->

Ανοίγουν για περισσότερες γυναίκες οι Αστυνομικές Σχολές – Αλλάζει το ενιαίο κριτήριο ύψους

eurokinissi

Διαφοροποιείται για πρώτη φορά το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος ανδρών και γυναικών στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας με νομοσχέδιο που εισήχθη στη Βουλή.

Διαφοροποιείται το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος ανδρών και γυναικών για την εισαγωγή στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας που μέχρι σήμερα ορίζονταν ενιαία στο 1,70. Με νομοσχέδιο που εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση, το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος ορίζεται για τους άνδρες στο 1,70 και για τις γυναίκες στο 1,63.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση έρχεται μετά και από την απόφαση του ΣτΕ το περασμένο καλοκαίρι που έκρινε αντισυνταγματικό το ενιαίο κριτήριο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία μόνο το 19% των Ελληνίδων διαθέτουν ανάστημα από 1,70 και πάνω, κάτι που σημαίνει πως μέχρι πρόσφατα αποκλείονταν από τις σχολές το... 81%.

Η πρόβλεψη του νομοσχεδίου αναφέρει: «Εισάγεται διαφοροποίηση μεταξύ ανδρών και γυναικών υποψηφίων για πρόσληψη στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, ως προς το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες».from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3pQstdF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->