-->

Αντίθετος με την ανακοίνωση των κρουσμάτων ο καθηγητής Γουργουλιάνης, «οι άνθρωποι τρομάζουν» (βίντεο)

(Φωτ.: INTIME)

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, εκφράζει την άποψη να μην ανακοινώνονται τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού.

Αντίθετος με τις ανακοινώσεις των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθώς -όπως υποστηρίζει- σπέρνουν τον πανικό στην κοινότητα και δεν δίνουν τη σωστή διάσταση του προβλήματος.

«Ακολουθώντας τα πρότυπα χωρών της Β. Ευρώπης, δεν είναι σωστό. (σ.σ να ανακοινώνονται κρούσματα). Θυμηθείτε ότι προ πανδημίας είχαμε πολλές μολύνσεις κάποιους χειμωνιάτικους μήνες. Δεν ανακοινώναμε κάτι. Οι άνθρωποι τρομάζουν. Μόνο κακό κάνουμε», είπε ο κ. Γουργουλιάνης, που φιλοξενήθηκε στο Sigma TV.

Εξήγησε πως οι ανακοινώσεις των κρουσμάτων δεν συνοδεύονται με άλλα στοιχεία και έφερε ως παράδειγμα την εφημερία του στο νοσοκομείο το τελευταίο 24ωρο όπου έγιναν 10 εισαγωγές ατόμων 8 εκ των οποίων ήταν ανεμβολίαστοι.

«Αυτό πρέπει να το πούμε. Αν εμβολιαστούν οι 65+ προφυλάσσονται περίπου 18 φορές από έναν ανεμβολίαστο της ίδιας ηλικίας που θα κάνει σοβαρή νόσο. Να λέμε αυτούς τους αριθμούς που είναι χρήσιμοι στον κόσμο και τον βοηθούν να πάρει μια απόφαση. Λέμε τις χιλιάδες των μολύνσεων που συχνά είναι τυχαίοι έλεγχοι», ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης.

Δεν κάνει πνευμονία;

Ερωτηθείς για το αν η μετάλλαξη Όμικρον έχει λιγότερη επιβάρυνση στον οργανισμό μας είπε πως υπάρχουν κάποιες μελέτες από το Χονγκ Κονγκ που λένε ότι εξαντλείται στο ανώτερο αναπνευστικό. Δεν κάνει πνευμονία όπως φαίνεται, συμπλήρωσε.

Οι πανδημίες τελειώνουν από μόνες τους όταν ο πληθυσμός αποκτήσει ανοσία, είπε ο καθηγητής ενώ μιλώντας για τα μονοκλωνικά σημείωσε ότι αν δοθούν έγκαιρα βοηθούν τους ανθρώπους. Αναφορικά με τα χάπια είπε ότι είναι σημαντικά προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο καθηγητής έδωσε τις θετικές προσεγγίσεις έναντι στα αρνητικά ρεκόρ που καταγράφει η επιδημιολογική εικόνα τα τελευταία 24ωρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

«Στην Αγγλία που προηγείται το κύμα, δεν έχουμε μεγάλο φορτίο. Αυξήθηκε η κίνηση στα νοσοκομεία αλλά δεν συνοδεύεται με αύξηση στις ΜΕΘ αλλά ούτε με θανάτους. Τώρα θα φανεί η ανάγκη της πρωτοβάθμιας φροντίδας», ανέφερε στη συνέχεια.

«Κάπως έτσι θα είναι το τέλος της πανδημίας. Δεν ξέρουμε αν θα είναι με αυτή τη μετάλλαξη ή με μια άλλη. Δεν θα υπάρξει μια ανακοίνωση από την τηλεόραση ότι τέλειωσε η πανδημία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης.

 

 from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/31aXPU0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->