Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Κάρμελ τις επόμενες ώρες

(Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ)

H κακοκαιρία «Κάρμελ» έντυσε στα λευκά αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ τα έντονα φαινόμενα συνοδεύτηκαν με βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χτυπά τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία «Κάρμελ», όπως αναφέρει το Meteo.

Έντονα καιρικά φαινόμενα υπήρξαν το Σάββατο (18/12) σε Εύβοια, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Εύβοια με το μεγαλύτερο ύψος να καταγράφεται στην Μακρυκάπα Εύβοιας με 53 mm.

Διακοπές κυκλοφορίας σε δρόμους λόγω χιονόπτωσης

Σε διάφορες περιοχές της χώρας λόγω της χιονόπτωσης υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης, εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Πειραιάς της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης δεν προσγειώθηκε στο Ν. Καζατζάκης» και ο πιλότος αναγκάστηκε να γυρίσει το αεροσκάφος στην Αθήνα.

Ο καιρός την Κυριακή

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται την Κυριακή (19/12) στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, με βαθμιαία όμως εξασθένηση. Επίσης αναμένονται καταιγίδες στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, με τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, καταιγίδες στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, καθώς επίσης και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 1 βαθμούς), -1 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 5 βαθμούς), 6 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3q5Sbe9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη