Δημοσκόπηση MARC: Ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, στο 15,2 το ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ο νέος αρχηγός Κινηματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μπαίνει δυναμικά στην πολιτική σκηνή της χώρας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν όπως δείχνουν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Marc. Μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως δείνει νέα δυναμική στο Κίνημα Αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει αξιοσημείωτες απώλειες, σύμφωμα με την δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 33% και προηγείται με 13,8 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 19,2%. Ωστόσο, το ΚΙΝΑΛ ανεβάζει εντυπωσιακά τα ποσοστά του -πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καθώς καταγράφει 15,2 στην πρόθεση ψήφου.

dimoskopisi1

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 11,2%, ενώ 1,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν «άκυρο/λευκό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεύτερος δημοφιλέστερος

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος 52,1% και δεύτερος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 46,4%!

Τρίτος είναι γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,8% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 30,2%. Πέμπτος ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,1% κι έκτος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14,9%.

dimoskopisi2

Όσον αφορά σε ερώτηση για την αξιολόγηση της κυβέρνησης ανεξάρτητα με το τι έχει ψηφίσει στις εκλογές, ο καθένας που ρωτήθηκε, το 50,2 απαντά αρνητικά/μάλλον αρνητικά και το 49,2 θετικά/μάλλον θετικά. 

dimoskopisi3

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, το 54,6 συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί ενώ το 44,6 απαντά πως διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί.

dimoskopisi4 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ebsnYp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη