Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, διπλές σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ - Όλα τα νέα μέτρα

Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, διπλές σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ - Όλα τα νέα μέτρα

Ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, τι αλλάζει από αύριο.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Οικονόμου ο οποίος είπε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα κυριαρχήσει και στη χώρα μας και ξεκίνησε να αναφέρει τα μέτρα που παίρνει η χώρα μας. «Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται χωρίς πανικό και ακούγοντας τους ειδικούς», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσίασε τα μέτρα μετά τις εισηγήσεις των ειδικών και των αποφάσεων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σχετικά με τη μετάλλαξη όμικρον, ανέφερε ότι η μεταδοτικότητα είναι πολύ υψηλή, αλλά σχετικά με τη νοσηρότητα άφησε θετικά μηνύματα και παρέπεμψε για το επόμενο 15ημερο, ώστε να έχουμε περισσότερα στοιχεία.

Η επιτροπή πρότεινε μέτρα για το διάστημα 24/12 - 2/1 ενώ θα υπάρχει νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ώστε να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα και για το αν υπάρχει ανάγκη για νέες αποφάσεις μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Τα μέτρα χωρίζονται σε δύο φάσεις και είναι τα εξής:

Από αύριο 06:00 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου:

  • Υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, λόγω και της υψηλής κινητικότητας εν μέσω εορτών, ενώ θα φοράνε μάσκα και στα γυμναστήρια ή στην εστίαση μέχρι να καθίσεις στο τραπέζι. Παράλληλα, διπλή μάσκα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ (ΚΝ95).
  • Αναβολή όλων των ανοιχτών εορταστικών εκδηλώσεων.
  • Σύσταση για rapid test για όσους εισέρχονται στη χώρα, την 2η και την 4η ημέρα.
  • Ισχυρή σύσταση για test πριν από κάθε γιορτινή έξοδο και συγχρωτισμό, ιδιαίτερα στους νέους. «Διασκεδάστε οι νέοι, αλλά προστατεύστε και τους μεγαλύτερους».
  • Σύσταση για να μην υπάρχει συνωστισμός σε χώρους διασκέδασης κατά τις ημέρες των εορτών.

Όσον αφορά για τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου κι έπειτα, θα υπάρχει νέα συνεδρίαση στις 27/12 όπου και θα υπάρξουν οριστικές εισηγήσεις για τα μέτρα που θα αφορούν το «καλημέρα» του 2022. Έτσι, δεν υπήρξαν οριστικές ανακοινώσεις από τον κ. Πλεύρη.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας «έριξε το μπαλάκι» στον κόσμο για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων, συνδέοντάς τα με τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις των ειδικών την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως υποστήριξε, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε εκκλησίες, θέατρα, σινεμά κλπ, ενώ για τα ΜΜΜ και τον συνωστισμό ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα δρομολόγια και «έχει πάντα σημασία η χρήση της μάσκας».

Οι πληροφορίες για τα μέτρα που θα αφορούν την περίοδο 3 Ιανουαρίου με 16 Ιανουαρίου:

  • Από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, ανοιχτό άφησε ο κ. Πλεύρης να μπει όριο στο ωράριο της εστίασης.
  • Θα υπάρξουν μέτρα για τα γήπεδα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «λουκέτο».
  • Παράλληλα, αναμένεται να μπει πλαφόν στους καθήμενους πελάτες της εστίασης. Συγκεκριμένα θα απαγορευτούν οι όρθιοι ενώ δεν θα επιτρέπονται πάνω από έξι καθήμενοι σε κάθε τραπέζι.
  • Εισήγηση της επιτροπής είναι και η αναστολή των σχολικών εκδρομών τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό.
  • Οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί τηλεργασία στο 50%. Το Dnews ανέφερε πως το επικρατέστερο σενάριο όσον αφορά την τηλεργασία είναι αυτή να ισχύσει σε ποσοστό 20%. Τον τελευταίο λόγο έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δείτε Live τις ανακοινώσεις:

{https://www.youtube.com/watch?v=bT-LHP0Ay_Y}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/30RQ1X0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη