Καραμανλής για μέσα μεταφοράς: Δεν θα αυξηθούν τα εισιτήρια

(Φωτ.: INTIME)

Απάντηση στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς, έδωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η ενεργειακή κρίση έχει επιφέρει αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες το τελευταίο διάστημα. 

Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, δεν πρόκειται να δούμε αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Σχετικά με τις αυξήσεις στα διόδια, ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι πρόκειται για ανατιμήσεις τιμαριθμικές, πάρα πολύ μικρές που προσαρμόζονται ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Αυξήσεις στα διόδια

Αυξήσεις στα διόδια του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και στην Ολυμπία Οδό από την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, με τις τιμές να αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά.

Ειδικότερα από την 1η Ιανουαρίου 2022 θα ισχύσουν αυξήσεις σε ορισμένους σταθμούς διοδίων για την διαδρομή Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα/Σπάρτη όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Μορέας.

Οι χρεώσεις, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία,  στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Μορεάς Α.Ε.: «Με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη» (νόμος 3559/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:00 της 1/1/2022), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022.

Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και μετά από δύο συνεχή έτη μειώσεων, προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, οι οποίες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στον παρακάτω πίνακα. Οι υπόλοιπες τιμές (με μαύρο χρώμα) λόγω στρογγύλευσης δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2021:

diodia

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 24% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.»

Επιπλέον, κατά 0,10 ευρώ αυξάνεται και το αντίτιμο των διοδίων στην Ολυμπία Οδό από την Πρωτοχρονιά, βάσει της προσυμφωνημένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 αναπροσαρμόζονται τα διόδια βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2021.

pinakas.diodia



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3efrle9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη