Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας η χώρα: Που εντοπίζονται προβλήματα, το βαρομετρικό που «χτυπά» τη χώρα

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας η χώρα: Που εντοπίζονται προβλήματα, το βαρομετρικό που «χτυπά» τη χώρα

Βροχές σημειώνονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη μισή Ελλάδα - Στη δίνη της κακοκαιρίας θα βρεθεί και η Αττική. Που σημειώνονται προβλήματα.

Δύσκολη η σημερινή ημέρα για σχεδόν όλη την Ελλάδα, μιας και το νέο κύμα της κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις, συνεχίζει να «χτυπά» σφοδρά τη χώρα. Ισχυρές βροχές σημειώνονται στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο, ενώ άρχισε να βρέχει νωρίς το πρωί και στην Αττική.

Ισχυρές βροχές έχουν ξεκινήσει από το πρώι στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο, ενώ άρχισε να βρέχει νωρίς το πρωί και στην Αττική.

Πού εντοπίζονται προβλήματα αυτή την ώρα

Αχέρωντας

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, σύμφωνα με το epirusgate.gr, ο ποταμός Καλαμάς και ο Αχέροντας βρίσκονται στα όρια της υπερχείλισης. Στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Στον Αχέροντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως στην Γλυκή και την Αμμουδιά. Στην Αμμουδιά, άλλωστε, σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού.

{https://youtu.be/CMQajnrUCFk}

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία.

«Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα», τονίζει ο κ.Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Πού χρειάζονται αλυσίδες

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 34ο χλμ. έως το 45ο χλμ.
στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Αμυνταίου, από το 22ο χλμ. (Διασταύρωση Βασιλειάδας) έως το 35ο χλμ. (όρια Π.Ε. Φλώρινας).
Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

kairos mesa1

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 42ο χλμ.στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 42ο χλμ. διασταύρωση με οδό προς Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής έως τον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγήςστην Επαρχιακή Οδό Αετού-Νυμφαίου, από το 6ο χλμ. έως την Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου
Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-27) της Εγνατίας οδού Φλώρινας – Νίκης, καθώς και στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Κέρκυρα

Προβλήματα σημειώνονται και στην Κέρκυρα καθώς εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων παρατηρούνται συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, οι διακοπές ρεύματος οδηγούν αναπόφευκτα προβλήματα και στην υδροδότηση μεγάλων περιοχών του νησιού.

Η κακοκαιρία από ψηλά - Εικόνα από δορυφόρο

Εικόνα από το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από δυτικά τη χώρα μας παρουσιάζει το meteo.gr

Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται η θέση του κέντρου του βαρομετρικού χαμηλού (με "L") καθώς και οι νεφικοί σχηματισμοί που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν του ελληνικού χώρου στις 08:00 τοπική ώρα.

meteo xamilo 0

Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οποίοι κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 11/12. Όπως φαίνεται σε αυτόν τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας με την μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί του Σαββάτου 11/12 να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά).

vroxi1112

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που τροποποιήθηκε χθες σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για σήμερα ήταν πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Μάλιστα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με μήνυμα στο 112 καλώντας τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

{https://twitter.com/112Greece/status/1469364809800036362?s=20}

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3DKJPNZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη